Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laminoristii braileni au inceput 2009 cu o pauza

Din cauza crizei economice internationale, mult accentuata in sectorul metalurgic, conducerea uzinei "Laminorul" a luat decizia de a opri temporar activitatea de productie pentru o perioada de o luna de zile. In acest rastimp se urmareste consolidarea portofoliului de clienti precum si executarea de lucrari de intretinere reparatii si modernizari la instalatiile de productie. "In contextul crizei economico-financiare, conducerea SC “Laminorul” a stabilit un plan de masuri menite sa asigure functionarea uzinei. Au fost demarate discutii si negocieri cu clientii nostri, astfel incit sa consolidam portofoliul de comenzi pentru reinceperea activitatii de productie care la acest moment este oprita temporar. O parte dintre salariati au intrat in somaj tehnic, iar altii sint cooptati in cadrul lucrarilor de reparatii si modernizari de instalatii. Speram ca de luna viitoare sa fie reluata activitatea de productie", a explicat conducerea unitatii, prin intermediul biroului de presa.
La rindul sau, organizatia sindicala s-a aratat ingrijorata de situatia uzinei si si-a exprimat speranta ca activitatea va fi reluata cit mai repede. "Practic, decizia luata de administratie confirma, din pacate, previziunile pe care le-am facut inca de anul trecut. Sper, totusi, ca perioada de oprire sa nu dureze mult si sa reincepem activitatea de luna viitoare. Pe de alta parte, sintem nemultumiti de modul in care s-a derulat in ultima perioada relatia de colaborare cu administratia, mai ales in cazul legat de concedierea celor 29 de angajati la finele anului trecut. Urmeaza ca in cursul zilei de vineri sa avem o discutie cu administratia si asteptam o schimbare de atitudine si o mai mare deschidere in dialogul cu sindicatul", a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca.
Reamintim ca in cursul lunii noiembrie 2008, Iarca a declarat ca pentru ambele sectii de laminare se preconiza ca in scurt timp sa fie oprite. "Deja avem produse finite pe stoc si nu se va mai relua ciclul de productie. Speram ca pina in februarie sau martie 2009 sa-si revina piata si sa treaca efectele crizei, astfel incit sa reluam activitatea. Sindicatul militeaza pentru pastrarea salariatilor si nu pentru restructurare. Motivul este simplu: in momentul in care piata isi va reveni va fi foarte greu sa aducem inapoi salariatii pusi pe liber", explica la acel moment sursa citata.
SC "Laminorul" SA Braila a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut venituri in urcare de la 46,4 milioane lei la 153,1 milioane lei. Cu toate acestea, a raportat la finalul perioadei o pierdere de aproape 6 milioane lei, dupa ce, anul trecut, in aceeasi perioada, societatea inregistrase profit de 3 milioane lei.
Actionarul majoritar al firmei este compania austriaca "Donau Commodities", specializata in comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii