Mergi la conţinutul principal

Lambriuri din lemn, furate dintr-o curte din Chiscani

doi bărbaţi din localitate au pus ochii pe bunurile respective şi nu s-au lăsat până nu au luat mare parte din ele • lambriurile, în valoare de 1.800 lei, aparţineau unui brăilean care a dat alarma la poliţie, iar acum  procurorii i-au trimis în judecată pe hoţomani • procurorii au stabilit că inculpaţii Cuţi Fănel şi Ion Dănilă au furat doar 56 de bucăţi lambriu, deşi victima a spus că i-au dispărut 108

 

Labriurile din lemn dintr-o curte din Chiscani le-au atras atenţia unor localnici. Ei au luat bunurile respective, a căror valoare totală se ridică la aproape 2.000 lei, şi sunt acum judecaţi pentru infracţiunea de furt.

Cuţi Fănel, în vârstă de 31 de ani, şi Ion Dănilă, de 29 de ani, ambii din Chiscani, au plecat cu 56 de bucăţi lambriu din lemn găsite într-o curte. Persoana vătămată a reclamat însă că i-au dispărut 108 bucăţi lambriu, însă, este posibil, ce celelalte bucăţi să fi fost furate de alte persoane rămase încă neidentificate.

Fapta a fost comisă în urmă cu doi ani, însă acum procurorii au definitivat ancheta şi le-au pregătit o trimitere în judecată. După cum se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, la data de 13 octombrie 2015, lucrătorii Postului de Poliţie Comunal Chiscani au fost sesizaţi de către un bărbat domiciliat în municipiul Brăila, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 octombrie 2015, persoane necunoscute au sustras un număr de 108 bucăţi de lambriu din lemn, cu dimensiunea de 4 m/15 cm/2 cm din curtea imobilului situat în sat Chiscani. Valoarea bunurile sustrase se ridica la 1.800 lei, potrivit reclamantului. Din anchetă a reieşit faptul că, în curtea împrejmuită pe toate laturile cu gard din sârmă şi stâlpi metalici, au fost depozitaţi, la aproximativ 3 metri de poarta de acces, lângă o construcţie din lemn, lambriurile din scândură şi doi căpriori din lemn. Persoana vătămată a spus că locuia în imobilul de la Chiscani doar în perioada de vară, astfel că atunci când s-a comis furtul nu era acolo. La data de 10 octombrie 2015, adică chiar cu câteva zile înainte de a fi comis furtul, bărbatul a fost la locuinţa din Chiscani şi totul era în regulă. Când a revenit în ziua de 13 octombrie, lambriurile dispăruseră.

S-a dat imediat startul anchetei. Au fost efectuate percheziţii domiciliare la trei localnici din Chiscani, la doi dintre aceştia fiind găsite bunuri provenite din furt. La una din locuinţe au fost identificate 26 de lambriuri din lemn, iar la alta 30 de lambriuri. Audiaţi fiind, localnicii au spus însă că au cumpărat bunurile respective, în octombrie 2015, de la Cuţi Fănel şi Dănilă Ion, adică inculpaţii acuzaţi de furt. Cei doi chiscăneni care au cumpărat lambriurile au spus că nu cunoşteau provenienţa acestora, dar au fost nevoiţi să le predea poliţiştilor. Inculpaţii au fost preluaţi de anchetatori şi duşi la locul faptei, ei recunoscând săvârşirea faptei. Potrivit procurorilor, în data de 12 octombrie 2015, inculpaţii au spus că s-au întâlnit în sat şi au stabilit să meargă, după lăsarea serii, în curtea persoanei vătămate pentru a fura scândurile pe care le văzuseră acolo. Cei doi au luat căruţa cu un cal, de la locuinţa inculpatului Dănilă Ion, apoi s-au deplasat spre casa unde aveau de gând să dea lovitura. Au încărcat bucăţi de lambriu şi apoi au ieşit cu ele la vânzare, fără a spune că le-au furat. Au vândut 25 pentru suma de 250 lei şi alte 30 cu suma de 300 lei. Inculpaţii au declarat că suma de 550 lei au împărţit-o în mod egal.

Inculpaţii au spus însă că nu au furat decât 56 de buzăţi lambriu din lemn, nu 108, aşa cum a declarat partea vătămată. Nu au existat probe care să demonstreze că cei doi au furat, într-adevăr, 108 bucăţi lambriu. Oricum, cei doi sunt cunoscuţi cu antecedente penale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro