Mergi la conţinutul principal

La rezidenţiat s-au înscris 32 de candidaţi

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a transmis Ministerului Sănătăţii lista candidaţilor care s-au înscris la concursul de rezidenţiat pe post şi loc. Astfel, la sesiunea din 2011 s-au înscris, la nivelul judeţului Brăila, 32 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Conform informaţiilor furnizate de către directorul executiv al DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină, 16 candidaţi vor încerca să ocupe un post din cele disponibile în unităţile sanitare brăilene şi 16 vor concura pe locurile scoase la concurs de MS. Rezidenţiatul pe locuri ofertează un număr de locuri ce asigură specialişti conform necesităţilor din teritoriu. Rezidenţiatul pe post se organizează în funcţie de numărul de posturi solicitate de unităţile sanitare publice, iar cei înscrişi la această formă de concurs candidează strict pe postul respectiv. Pentru zonele deficitare din punct de vedere al asigurării asistenţei medicale se nominalizează numai specialităţile şi unităţile sanitare ce funcţionează cu mai puţin de 50% din numărul de personal normat pe locurile de muncă. La nivel naţional, la concursul pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza pe 20 noiembrie, s-au înscris 5.030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe cele 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs.
La Brăila au fost scoase la concurs 15 posturi, dintre care 12 de medici şi trei de farmacişti. Potrivit datelor afişate pe site-ul MS, cele mai multe posturi de medici sunt disponibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă, care are nevoie de 2 rezidenţi la cardiologie, 3 rezidenţi în medicina de urgenţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe, 2 radiologi pentru Laboratorul de Radiologie şi Imagistică, şi un hematolog, iar pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, devenit secţie a Judeţeanului, este nevoie de un epidemiolog şi doi rezidenţi pe obstetrică-ginecologie. De asemenea, Spitalul de Psihiatrie are nevoie de un psihiatru pentru secţia de cronici adulţi. Posturile de farmacişti sunt disponibile pentru farmaciile cu circuit închis din Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie şi Spitalul Orăşenesc Făurei.
Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.775), aici regăsindu-se şi cei 32 de participanţi înscrişi la Brăila, apoi Cluj Napoca (820) şi Iaşi (774).

Descentralizarea rezidenţiatului

Reamintim că, spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta concursul se va desfăşura descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.
În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Toate amănuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, precum şi publicaţia de concurs au fost publicate deja de Ministerul Sănătăţii în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-urile www.rezidenţiat.info şi www.ms.ro.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie medicală, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alţi candidaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro