Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Brăila, rata şomajului a înregistrat o scădere semnificativă

În primele 5 luni ale acestui an, ca urmare a unui set de măsuri venite în sprijinul angajatorilor, pe piaţa muncii din Brăila s-au mai creat 366 de noi locuri de muncă.
"Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Brăila, a aplicat un set de măsuri pentru sprijinirea angajatorilor care angajează şomeri, tineri sau persoane vulnerabile. Este vorba despre un set de 6 subvenţii. Ca urmare a acestor subvenţii acordate unui număr de 156 de angajatori, au fost finalizate 366 de locuri de muncă în primele cinci luni ale anului 2011", a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Simona Cârligea, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila.
De asemenea, Simona Cârligea a explicat că, în ceea ce priveşte rata şomajului la nivelul judeţului Brăila, s-a înregistrat o scădere semnificativă: "La începutul anului 2011, rata şomajului a fost de 8,1%, iar până la sfârşitul lunii mai ea era de 6%, deci o scădere semnificativă", a precizat directorul executiv al AJOFM Brăila, adăugând că, la ora actuală, numărul de şomeri se ridică la cifra de
8.268, "indemnizaţi şi neindemnizaţi".
Cu privire la rata şomajului, reamintim că, la data de 31 martie 2011, pe judeţ era de 7,1%, aflându-se înregistraţi 9.805 de şomeri, cu 2.571 persoane mai puţin decât la aceeaşi dată a lui 2010.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii