Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecat pentru tentativa de omor asupra unui copil de 4 ani

Cazul fetitei de 4 anisori, aflata la un pas de moarte din pricina furiei dezlantuite a unui individ de la blocul G13 ("Nato"), din cartierul Hipodrom, a constituit subiectul unei ample anchete a Parchetului de pe linga Tribunal, dar si a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila. Dupa ce a fost salvata de la moarte de medicii neurochirurgi si externata din spital, minora Nicoleta Florentina N. a fost internata in regim de urgenta intr-un centru de plasament de pe B-dul Cuza nr. 79, medicii legisti prognozind ca-i vor fi necesare circa 70 - 80 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, daca nu intervin complicatii. Autorul agresiunii care i-a uimit si indignat pe anchetatori, Sandu Oae, de 36 de ani, frizer de meserie - individ aflat in arest preventiv -, va fi judecat pentru tentativa de omor. Procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, spune despre inculpat ca "este cunoscut cu viciul betiei" si ca este "recalcitrant, lipsindu-i sentimentul vinovatiei". Despre regrete, nici nu poate fi vorba.
Mariana N., mama Florentinei N., in virsta de 4 anisori, traia de ceva vreme in concubinaj cu Sandu Oae, intr-o garsoniera de la blocul G13, Hipodrom. In ziua de 3 aprilie 2006, precizeaza procurorul criminalist, in jurul orei 15.00, Oae s-a intors acasa (sub influenta bauturilor alcoolice) si s-a luat la cearta cu concubina. Dupa ce-a injurat-o si a lovit-o, individul i-a poruncit femeii sa-i puna masa. El s-a apucat sa manince ciorba, dar exact in acel moment, fetitei i s-a facut rau si a vomat, murdarindu-se pe hainute. Mariana N. a certat-o pe copila, apoi a spalat-o si a imbracat-o cu o bluza curata. Atunci, s-a dezlantuit Sandu Oae. Procurorul anchetator precizeaza: "Inculpatul a strigat-o pe fetita si i-a cerut sa vina la el, linga pat (...). El a palmuit-o, lovind-o necontrolat peste fata si ceafa. Victima a cazut in sezut, plingind de frica si de durere. Inculpatul i-a cerut sa se ridice, tipind la ea (...) A prins-o cu miinile de piept, ridicind-o circa un metru si a trintit-o pe pardoseala din beton (acoperita de un covor), victima cazind cu fata in sus. Fetita a ramas nemiscata, in stare de lesin". In zadar a incercat agresorul s-o resusciteze, frecindu-i timplele cu otet. I-a introdus apoi o coada de lingura in gura, sa nu-si inghita limba. In final, a luat-o in brate si a alergat la Spitalul "Sf. Spiridon", situat in apropiere.
Diagnosticul initial - "TCC acut inchis cu fisura occipitala, epistaxis, coma, comotie cerebrala si convulsii" - i-a pus pe jar pe medicii braileni. Starea evident grava in care se afla copilul, i-a determinat sa-l transfere de urgenta la Spitalul "Sf. Andrei" din Galati, Sectia Neurochirugie. Chirurgii au reusit sa o salveze pe Florentina, dupa ce constatasera nenumarate urme de violenta pe trupul ei, inclusiv hemipareza stinga, echimoze si contuzii. Intre timp, Politia si Parchetul au demarat cercetarile, retinindu-l pe Sandu Oae, sub acuzatia de tentativa de omor. Potrivit anchetatorilor, leziunile provocate fetitei de doar 4 anisori i-au pus acesteia viata in primejdie. Inculpatul a declarat, insa, ca a lovit-o pe Florentina cu palma peste ceafa "cu intentia de a o ajuta, ca sa nu se inece cu propria voma". Judecatorii vor stabili, cu certitudine, cum au stat lucrurile.
Pe data de 11 aprilie 2006, copilul a fost adus inapoi la Braila, fiind internat pina pe 28 aprilie la Spitalul Judetean de Urgenta. La ora actuala, Nicoleta Florentina N. se afla in centrul de plasament de pe B-dul Cuza. Dosarul cauzei a ajuns, insa, la Tribunalul Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii