Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarm filmat în timp ce lovea un tânăr. Surse: militarul și-a pierdut cumpătul după ce ar fi fost blestemat să se infecteze cu COVID el și familia sa

* un jandarm a fost filmat în timp ce lovește cu piciorul un tânăr, filmarea devenind virală * potrivit unor surse, militarul ar fi fost scos din minți de limbajul tânărului care l-ar fi blestemat să se îmbolnăvească atât el, cât și familia sa de COVID, în condițiile în care soția sa este cadru medical în secția Terapie Intensivă, iar acasă are doi copii de 1 și, respectiv, 9 ani * individul bătut a sesizat în mod fals, în urmă cu câteva zile, că este infectat cu COVID, fapt pentru care a fost amendat * Jandarmeria Brăila a anunțat că se fac verificări în acest caz și că nu tolerează un astfel de comportament

 

Un filmuleț ce ilustrează un jandarm lovind un tânăr face înconjurul internetului și al presei. Potrivit celor surprinse de obiectivul telefonului cu care o martoră a filmat secvența, un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm ar fi verificat declarația pe propria răspundere a tânărului respectiv, iar la final, se observă cum militarul se apropie și îl lovește cu piciorul.

Însă, potrivit unor surse, situația ar fi degenerat din cauza tânărului care ar fi provocat forțele de ordine. Se pare că polițistul și jandarmul căutau un tânăr ce tâlhărise un copil, punându-i cuțitul la gât, duminică după amiază, în zona Piața Mare. Deoarece persoana surprinsă pe filmare corespundea semnalmentelor oferite de victimă, echipajul a oprit-o pentru legitimare, verificând cu această ocazie respectarea prevederilor ordonanțelor militare. Tânărul ar fi prezentat o declarație pe propria răspundere potrivit căreia intenționa să ajungă la magazin. Oamenii legii au luat decizia de a-l sancționa, deoarece domiciliul trecut în declarație se afla destul de departe de locul în care a fost oprit, iar în drumul său ar fi trecut pe lângă multe magazine de unde ar fi putut să se aprovizioneze. În acel moment, tânărul le-ar fi spus că nu-l interesează amenda, iar jandarmului i-a „urat” să se îmbolnăvească de COVID atât el, cât și toată familia sa. Aceste vorbe l-ar fi scos din minți pe militar, mai ales că soția sa este în prima linie, desfășurându-și activitatea în secția Terapie Intensivă, iar acasă are doi copii de un an și, respectiv, 9 ani.

Mai mult, individul lovit are antecedente. În urmă cu câteva zile, a sesizat autoritățile că este infectat cu COVID, după ce a intrat în contact cu un prieten întors din Turcia. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că prietenul respectiv se întorsese din Turcia, dar de Crăciun, nicidecum în această perioadă. Individul a fost amendat pentru sesizarea falsă, iar sancțiunea ar fi fost aplicată chiar de jandarmul ce apare pe filmare. Individul l-ar fi recunoscut pe militar, duminică.

Între timp, poliția caută autorul tâlhăriei petrecute duminică după amiază, iar la nivelul Jandarmeriei Brăila a fost constituită o comisie de verificare a situației. „Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la modul în care a acționat un lucrător din cadrul IJJ BRĂILA, vă comunicăm faptul că la nivelul inspectoratului a fost constituită o comisie de verificare a acestor aspecte. În termenul cel mai scurt vom reveni și cu alte informații, pe măsură ce le deținem, însă menționăm că este un caz izolat și că nu tolerăm în niciun caz un astfel de comportament”, este poziția Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila față de întâmplare.
Categorie articol: 

Comentarii