Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iulian Danielescu renunţă la fotoliul de director al Colegiului “Bălcescu”

• profesorul de matematică a cerut întreruperea contractului de management începând cu 1 septembrie 2019, deşi mandatul său, câştigat prin concurs, este valabil până în 2020 • Danielescu ne-a declarat că a luat această decizie deoarece îşi doreşte să se ocupe mai mult de copii, din postura de dascăl

 

Începând cu anul şcolar viitor, Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, unul dintre cele mai prestigioase licee din Brăila, rămâne fără directorul Iulian Danielescu. La sfârşitul lunii ianuarie, acesta a înaintat Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila o solicitare de încetare a contractului de management, începând cu 1 septembrie 2019. Astfel, după o perioadă de aproape 3 ani, Danielescu va părăsi fotoliul de director şi va rămâne doar profesor de matematică în cadrul liceului.

Contactat de redactorii “Obiectiv” pentru a-şi motiva decizia, acesta ne-a declarat că responsabilităţile de manager îi răpesc foarte mult timp, iar în prezent nu poate lucra decât cu o singură clasă de elevi. El îşi doreşte să lucreze cu mai multe clase, iar din toamnă se va dedica exclusiv predării.

Consiliul de Administraţie al ISJ Brăila i-a aprobat lui Danielescu cererea de încetare a contractului de management. Cum decizia este finală, acesta şi-a făcut şi un scurt bilanţ al realizărilor sale de manager al liceului în ultimii doi ani şi jumătate.

“Am realizat cam tot ce mi-am propus pentru Colegiul «Bălcescu». Am reuşit să facem în mare parte autorizaţiile pentru securitate la incendiu, am realizat catalogul electronic al colegiului şi am avut foarte multe premii la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale. Mai ales la internaţionalele de anul trecut, unde nu cred să fi fost vreo generaţie în Brăila cu atât de multe rezultate. De aceea, îmi doresc să educ şi alţi copii. Îmi e dor să stau mai mult la catedră şi mi-ar plăcea ca la anul să am o clasă de a V-a, să le fiu şi diriginte, şi să formez o nouă generaţie de copii cu rezultate foarte bune”, ne-a spus prof. Iulian Danielescu.

La capitolul puncte slabe, directorul colegiului ne-a spus că încă nu a reuşit să obţină toate avizele ISU, lucrurile aici ţinând şi de legislaţie, dar şi că şi-ar fi dorit mai multe rezultate la diverse competiţii.

Reamintim că, în 2016, Iulian Danielescu a câştigat prin concurs funcţia de director al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, el concurând pentru acest post cu prof. Carmen Botea.

Până la organizarea unui nou concurs pentru funcţiile de directori din unităţile de învăţământ preuniversitar, dacă acesta se va mai organiza, inspectorul şcolar general, Cătălin Canciu, ne-a spus că, la momentul potrivit, se va decide cine va fi detaşat pe funcţia lăsată liberă de Danielescu.
Categorie articol: 

Comentarii