Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IT&C: Peste 20 de hackeri, majoritatea cu legături cu Wikileaks, arestaţi în SUA, M. Britanie şi Olanda

Poliţia din Statele Unite, Marea Britanie şi Olanda a arestat peste 20 de persoane în cadrul unei anchete vizând atacuri informatice majore.

Majoritatea arestărilor au avut loc în Statele Unite, unde FBI a anunţat că 16 persoane au fost reţinute pentru atacuri informatice.

14 dintre ele sunt suspectate pentru atacul vizând PayPal, revendicat de grupul de hackeri Anonymous, ca "răzbunare" pentru că site-ul a închis contul de donaţii pentru Wikileaks, potrivit poliţiei federale.

Cei 14 au fost reţinuţi în Alabama, Arizona, California, Colorado, Washington DC, Florida, Massachusetts, Nevada, New Mexico şi Ohio.

Ceilalţi doi suspecţi din SUA au fost arestaţi pentru alte atacuri informatice, în Florida şi New Jersey.

În Marea Britanie, un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat la Londra, iar alţi patru au fost reţinuţi în Olanda.

Pe lângă atacul vizând PayPal, Anonymous a închis temporar serviciile MasterCard şi Visa în luna decembrie, după ce cele două companii au îngheţat conturile Wikileaks.

Anonymous a vizat şi Amazon, care a îndepărtat dosarele Wikileaks de pe unul dintre servere sale, dar atacul nu a avut succes.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii