Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Istoria în imagini, afişată pe gardurile a două cimitire din municipiu

• aceasta se vrea o “cosmetizare” a gardurilor, iar dacă va fi bine primită de cetăţeni, va fi extinsă la nivelul tuturor cimitirelor din municipiu

 

Primăria Municipiului pregăteşte o “cosmetizare” a gardurilor cimitirelor Sfântul Constantin şi Radu Negru, prin montarea unor panouri cu imagini. Va fi un fel de expoziţie permanentă în aer liber, asemănătoare celei din municipiul Buzău, unde gardul unităţii militare a fost acoperit cu panouri ce ilustrau episoade din istoria ţării, în timp ce în dreptul Cimitirului Eroilor au fost poziţionate steagurile tuturor naţiunilor care au eroi înhumaţi în oraşul amintit.

Marian Dragomir, primarul municipiului, a vorbit despre această expoziţie permanentă în cadrul conferinţei de presă de joi. “O să vedeţi o altă amenajare a gardului de la Cimitirul Radu Negru, dar şi o prezentare inedită, fiind vorba despre intrarea în municipiul Brăila. (...) La ieşirea din municipiul Buzău se poate observa un tip de gard reabilitat care prezintă imagini ale eroilor români în războaie. Noi am abordat următoarele teme: gardul de la cimitirul Sfântul Constantin va avea o abordare privind istoria municipiului Brăila cu imaginile pe care le-am găsit în arhiva Primăriei şi la Muzeul Brăilei, o expoziţie cu o tematică privind războaiele de eliberare duse de soldaţii români, brăileni în special, iar la intrarea în Brăila dinspre Buzău, gardul cimitirului va fi reabilitat, iar imaginile vor reprezenta unele clădiri monumente istorice sau reprezentative pentru municipiul Brăila realizate în nuanţe alb-negru pentru a pune o patină a timpului pe ceea ce înseamnă istoria municipiului Brăila”, a dezvăluit primarul Brăilei.
Categorie articol: 

Comentarii