Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iordache acuză CJ că promovează rele practici prin «liniuţele» de la Ianca

• consilierul judeţean PND Cătălin Iordache a criticat dur faptul că CJ Brăila a fost de acord să pună la dispoziţie şi în acest an Aerodromul Ianca pentru a se realiza o serie de evenimente de tip “Drag Racing”

 

Consilierii judeţeni au aprobat, recent, ediţia a doua a Campionatului “Drag Racing Events”, găzduită de Aerodromul Ianca. O primă etapă a avut loc în weekendul 2-3 iunie şi încă două ar trebui să mai fie organizate în luna iulie, respectiv octombrie a acestui an. Subiectul însă a stârnit lungi discuţii la nivelul plenului deoarece nu toţi membrii CJ Brăila s-au arătat încântaţi de promovarea unui asemenea sport extrem de către administraţia judeţeană.

După cum se arată în proiect, ca urmare a datelor oferite de organizator (Asociaţia Club Sportiv “Drag Racing Events”), toate cursele sunt prognozate să se desfăşoare pe parcursul a 2 zile, sâmbătă şi duminică, între ora 9:00 - 19:00, cu precizarea că datele exacte se stabilesc în apropierea evenimentului, în funcţie de condiţiile meteo. De altfel, organizatorul se ocupă personal de amenajarea spaţiului şi de asigurarea completă a evenimentului. Practic, CJ Brăila nu face decât să pună la dispoziţie Aerodoromul Ianca, în baza unei chirii de 6.000 lei per eveniment. Cum aerodromul aparţine Ministerului Apărării Naţionale, ca şi anul trecut, CJ a solicitat şi a primit acceptul de a folosi pista pentru evenimentul sportiv. Singura condiţie impusă de MApN a fost ca pista de aviaţie să fie pusă la dispoziţie în cel mai scurt timp posibil, în cazul unui eveniment militar care vizează apărarea ţării.

 

Iordache: «Nu v-am văzut făcând un concurs de dezbateri sau vreun concurs literar»

Consilierul judeţean PND Cătălin Iordache a criticat extrem de dur faptul că de la nivelul conducerii CJ Brăila se acceptă cu atât de mare uşurinţă promovarea unui sport periculos. Acesta a punctat că indiferent dacă evenimentul este unul oficial, faptul că pe Aerodromul Ianca se fac “liniuţe”, nu reprezintă altceva decât un mesaj din partea autorităţilor că astfel de practici sunt acceptate şi în oraş.

“Eu ştiu că este un eveniment PSD de foarte mare amploare, numai că dumneavoastră încurajaţi prin asta, din nefericire, ca şi alţii să facă lucrul ăsta, dar nu pe aeroportul din Ianca, ci pe şoselele României! După cum bine ştiţi sunt tot felul de zbuciumaţi pe şosele care fac tot felul de chestii. Un concurs de accelerare nu cred că ar fi de bun augur pentru că în general cei care participă acolo - cu excepţia colegilor dumneavoastră de la PSD care sunt mult mai inteligenţi -, sunt nişte zbuciumaţi care merg cu viteză foarte mare. Şi nu numai pe aeroportul din Ianca. Ştiu că e la a doua ediţie. Am văzut că are şi un preţ modic. Nu am ştiut că doar 6.000 lei costă ca să poţi să faci pe Aerodromul din Ianca un eveniment, că poate o invitam şi noi pe Inna, pe Crin Antonescu, pe domnul Liviu Dragnea sau pe domnul Victor Ponta, nu ştiu. Găseam pe cineva”, a declarat Iordache, ironic.

Acesta i-a sugerat preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac să se concentreze mai mult pe altfel de evenimente, în general pe lucruri de unde tinerii să aibă ce învăţa.

“În primul rând, astfel de evenimente pun în pericol oamenii care vin acolo. În al doilea rând, dau un exemplu negativ. Nu v-am văzut făcând vreun concurs de dezbateri sau vreun concurs literar. Consiliul Judeţean face d-astea cu maşini pentru meltenii care votează PSD. De ce nu îi luaţi în calcul şi pe cei care citesc? Mai sunt şi PSD-işti care citesc. Puţini. Dar sunt”, a adăugat acesta.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 28 voturi “pentru” şi 1 “împotrivă” din partea consilierului judeţean PND Cătălin Iordache. Precizăm că o primă cursă din Campionatul “Drag Racing Events” din 2018 a avut loc deja în weekendul 2-3 iunie. De altfel, prima ediţia a acestui campionat a avut loc în luna iunie 2017. Atunci chiria pentru închirierea Aerodromului a fost de 4.500 lei per eveniment.
Categorie articol: 

Comentarii