Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ioniţă avertizează că «euro-cinismul PSD» periclitează viitorul României în UE

• deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a emis, recent, un comunicat de presă în care a atras atenţia că PSD-iştii pun în pericol viitorul României în Uniunea Europeană • aceasta a făcut referire la adoptarea în Camera Deputaţilor a modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală şi la criticile venite de la nivelul Comisiei Europene

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă susţine că mesajele din ce în ce mai clar anti-europene transmise de PSD-işti, de dragul lui Liviu Dragnea, pun în pericol statutul României în Uniunea Europeană. Aceasta a emis, recent, un comunicat de presă, în care a făcut referire la adoptarea în Camera Deputaţilor a modificărilor aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, modificări supuse dezbaterii parlamentare în 24 aprilie 2019 (miercurea din Săptămâna Patimilor), la pachet cu poziţia oficială a Comisiei Europene, imediat după adoptarea modificărilor legislative. Potrivit lui Ioniţă acest episod demonstrează îngrijorarea liderilor de la Bruxelles faţă de această nouă “şmecherie” a actualei guvernări.

“De dragul lui Liviu Dragnea şi numai pentru interesul lui personal, PSD pune într-un real pericol statutul României în Uniunea Europeană. Numai că viitorul României nu poate fi în afara Uniunii Europene, aşa cum doreşte PSD. Retorica partidului lui Liviu Dragnea, de a se plasa împotriva Uniunii Europene, face rău României, pe termen mediu şi lung. De acord, în Europa există şi atitudini euro-sceptice, este dreptul cetăţenilor să se îndoiască de anumite măsuri adoptate în cadrul uniunii. Numai că, la PSD, putem vorbi despre un adevărat euro-cinism: de fapt, vrem bani europeni, dar să-i cheltuim cum vrem noi, fără control, fără reguli, fără sfaturi şi opinii din partea partenerilor europeni sau de la instituţiile europene. Călcăm statul de drept în picioare de dragul unui singur om, condamnat penal într-o primă instanţă. Modificăm legi pentru a scăpa infractorii dovediţi de puşcărie. Ca ţară, ne-am asumat responsabilităţi în cadrul Uniunii Europene, dar le nesocotim”, a declarat Ioniţă.

Parlamentarul este de părere că, tocmai ca urmare a acestei politici duplicitare, PSD nu mai este bine primit în grupul socialiştilor europeni, iar la Comisia Europeană nu îi mai ascultă nimeni, în timp ce credibilitatea actualului Guvern Dăncilă este nulă.

“Aţi putea spune că este o chestiune care priveşte doar partidul lui Liviu Dragnea şi relaţiile pe care PSD le are cu partenerii externi, dar nu este aşa! Prin gesturile sale iresponsabile, PSD pune în pericol statutul României în Uniunea Europeană şi diminuează şansele ţării noastre de a obţine finanţări europene şi, prin urmare, de a ne dezvolta şi de a reduce decalajele”, a mai atenţionat Ioniţă.
Categorie articol: 

Comentarii