Mergi la conţinutul principal

Ionel Alexandru, reprezentant al Brăilei la Sesiunea Ştiinţifică Naţională de la Focşani

• este vorba despre un eveniment organizat sub patronajul CJ Vrancea, ce a avut loc în perioada 28 -29 septembrie la Focşani, intitulat “Contribuţia Elitelor la Întregirea României” • fostul senator brăilean prof. dr. Ionel Alexandru a participat ca reprezentant al judeţului nostru, pentru al doilea an consecutiv

 

Fostul senator brăilean prof. dr. Ionel Alexandru a participat la lucrările Sesiunii Ştiinţifice Naţionale “Contribuţia Elitelor la Întregirea României” ca reprezentant al judeţului nostru. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Consiliului Judeţean Vrancea şi a avut loc la Focşani, între 28-29 septembrie, în Sala Unirii a Muzeului Vrancea.

Potrivit lui Ionel Alexandru, la Sesiune au participat personalităţi ştiinţifice importante ca: prof. univ. dr. Ioan Scurtu, prof. univ dr. Ioan Opriş, fost ministru al Culturii, Mihai Lungu directorul general al Arhivelor Statului şi alţi reprezentanţi ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

“Alături de Academie au mai participat şi reprezentanţi din partea Societăţii de Ştiinţe Istorice din România şi, de asemenea, din partea Inspectoratului Şcolar Vrancea, cât şi a Muzeului Vrancea, unde s-a şi desfăşurat această sesiune, în Sala Unirii din Focşani. Eu am reprezentat Brăila cu tema «Un luptător pentru Marea Unire, Leonte Moldovan». Deci o personalitate marcantă a Brăilei, primar al oraşului, parlamentar, având la un moment dat şi calitatea de preşedinte al Senatului României. De la moartea sa se împlinesc anul acesta 75 ani. La Sesiune, dintre personalităţile mai cunoscute îl menţionez, de asemenea, pe Florian Bichir, care a susţinut şi el o temă despre Făuritorii Marii Uniri, dar şi alţi reprezentanţi ca Alin Spânu, Ion Mărgărescu, prof. univ. Gheorghe Onişoru, Jipa Rotaru şi alţii”, a declarat Alexandru.

Sursa citată a mai adăugat că şi în 2017 a reprezentat Brăila la Sesiunea Ştiinţifică Naţională de la Focşani, când manifestarea a avut ca temă “Centenarul Marilor Victorii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz”.

“Atunci am susţinut tema «Rezistenţa brăileană în timpul ocupaţiei de către Puterile Centrale din timpul Primului Război Mondial»“, a conchis Alexandru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro