Mergi la conţinutul principal

"Investitorul are planuri investitionale extrem de ambitioase pentru “Laminorul”"

Noii proprietari ai "Laminorul" au planuri mari pentru unitatea braileana. Pe linga modernizarea laminorului 4, acestia au in program investitii in realizarea unor noi laminoare precum si de repunere in functiune a unor sectii de productie aflate in prezent in conservare. "Investitorul practic gindeste, in prima etapa, fluidizarea productiei in laminorul 4 si sa-l faca profitabil, pentru ca, apoi, sa se extinda cu noi laminoare. Deci ei au niste planuri investitionale extrem de ambitioase pe care ni le-au prezentat. Sigur, eu sint un om mai ponderat si parerea mea este ca fiecare etapa trebuie urmarita in derularea ei permanent si noi asta vom face pe viitor si, desigur, vom urmari respectarea obligatiilor contractuale asumate de catre investitor. Tragem nadejde ca, in conditiile in care acest investitor a mai lucrat cu “Laminorul” si si-a demonstrat atit capacitatea comerciala, cit si talent in administrare in relatia cu unitatea braileana, toate acestea se vor fructifica mai departe si in ceea ce priveste activitatea “Laminorul”", a declarat in exclusivitate pentru "Obiectiv" presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, care a venit vineri la SC "Laminorul" SA, la o saptamina de la semnarea contractului de privatizare a societatii brailene. Intrebat care au fost motivele pentru care privatizarea s-a mentinut pe linia vinzarii pachetului majoritar de actiuni, in conditiile in care unitatea a fost la un pas de a fi lichidata, cunoscut fiind faptul ca la primele incercari de privatizare nu s-au depus oferte de cumparare, oficialul a explicat ca cei doi factori determinanti au fost, pe de o parte, hotarirea autoritatii de a privatiza, iar, de cealalta parte, interesul manifestat de ofertant pentru acest obiectiv. De altfel, dovada sta faptul ca investitorul a depus de mai multe ori oferta desi a fost respins de la negocieri din motive ce tineau de modul de intocmire a dosarului de participare la procesul de privatizare. In aceste conditii, Orasanu a punctat ca in cazul "Laminorul", practic, finalitatea a contrazis previziunile Bancii Mondiale care recomandase lichidarea unitatii brailene.
Revenind la tranzactia cifrata la peste 17,5 milioane euro, incheiata intre AVAS si "Donau Commodities", Orasanu a detaliat punctind ca pretul platit de cumparator pentru pachetul de actiuni este de 221.374 euro, la care se vor adauga 10 milioane euro cu titlul de investitii de dezvoltare, inca 6,5 milioane euro capital de lucru si 785.624 euro - investitii de mediu. De asemenea, presedintele AVAS a insistat asupra obligatilor asumate de cumparator subliniind ca acesta s-a angajat sa pastreze, pe o perioada de cinci ani, Intreg personalul, "ba mai mult, are in plan sa mai angajeze pe termen mediu circa 100 de persoane", sa preia datoriile societatii, In valoare de 29,5 milioane RON, precum si sa diversifice productia societatii. In plus, cumparatorul si-a asumat obligatia de a nu instraina activele ce concura la realizarea obiectului principal de activitate. Mai mult, "Donau Commodities" s-a angajat, sub sanctiunea desfiintarii contractului de privatizare, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii, In cuantum de 95 miliarde ROL, In conformitate cu decizia Consiliului Concurentei.
Vizita presedintelui AVAS in "Laminorul" s-a incheiat cu o conferinta de presa la care au participat prefectul judetului Nicolae Mitroi, directorul general al "Laminorul", Virgil Sinca si liderul de sindicat, Constantin Iarca. Toti au subliniat in declaratiile facute importanta reusitei privatizarii atit pentru salariatii unitatii, cit si pentru comunitatea locala.
SC "Donau Commodities" SRL este o societate cu raspundere limitata, cu asociat unic SC "Donau Commodities Handels GMBH", persoana juridica austriaca specializata In comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro