Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intermediarii locali de forta de munca nu au trimis braileni in Liban

Firmele locale de intermediere de forta de munca in strainatate nu au contracte pentru Liban. Informatia a fost confirmata de catre conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila in urma unei verificari a tuturor firmelor locale cu activitate in domeniul intermedierii de forta de munca in strainatate. "Prin intermediul firmelor locale in domeniul de interes nu au plecat la munca in Liban forta de munca din Braila", a subliniat inspectorul sef al ITM Braila, Dumitru Vaduva. Acesta nu a exclus insa varianta ca pe teritoriul libanez sa fi plecat la munca braileni, insa a subliniat ca daca exista situatii de acest gen persoanele au apelat la firme de intermediere din alte judete.
Potrivit presei centrale, aproximativ 340 de romani au parasit Libanul in weekend-ul abia incheiat, in timp ce, conform ultimelor date de la Ministerul Afacerilor Externe, alti aproape 340 au solicitat sprijinul Ambasadei Romaniei in capitala libaneza. Cetatenii romani au fost imbarcati in 6 autocare si urmeaza sa ajunga in tara prin Siria si apoi prin Turcia - au declarat surse din cadrul Ambasadei Romaniei la Beirut.
Din datele detinute de Ministerul de Externe, in Liban s-ar fi aflat, in momentul declansarii de catre Israel a campaniei militare in aceasta tara, circa 1.000 de cetateni romani impartiti in doua categorii: rezidenti si turisti. Avind in vedere numarul romanilor care au parasit deja Libanul, dupa ce vor fi repatriate si cele 340 care au solicitat acest lucru, in zona de conflict ar mai ramine circa 300 de cetateni romani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii