Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interimatul se prelungeste la Urgenta si Psihiatrie

Dupa o lupta strinsa, in care s-au inscris zece pretendenti la fotoliile de manageri ai spitalelor brailene, doua dintre unitatile spitalicesti au ramas in continuare cu sefi interimari, pentru ca, pe ultima suta de metri, au fost respinsi trei candidati.
In 17 noiembrie, cind a inceput competitia nationala pentru ocuparea posturilor de manageri, s-au aliniat la start dr. Mioara Salcudean, dr. Rodica Meder si dr. Victoria Tudosa pentru conducerea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, dr. Stefan Mihailescu si dr. Ana Negoita pentru sefia Spitalului Judetean de Urgenta, ing. Florentin Craciun, pentru Spitalul de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon" si dr. Mihaela Borcea pentru Spitalul Orasenesc Faurei, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) au concurat trei candidati: Stefan Sinpetru, Marian Iancu si Gabriela Moroianu.
Dupa cum v-am informat, trei dintre acestia au iesit din cursa la testul-grila, unde nu au reusit sa obtina nota 7: dr. Rodica Meder, dr. Victoria Tudosa si dr. Stefan Mihailescu. Ceilalti competitori au tinut piept solicitarilor pina la proba finala, ce a constat intr-un interviu in stil occidental, la care nu au reusit sa faca fata decit trei reprezentanti ai Brailei: dr. Mioara Salcudean, care a luat media 8,52 pentru postul de manager al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, dr. Mihaela Borcea, care a candidat pentru Spitalul Faurei si a obtinut media 8,60, si ec. Gabriela Moroianu, care a fost admisa cu 8,94 ca manager al Spitalului TBC.

Interviul a fost "cuiul" probelor

Despre candidatii respinsi, surse autorizate ne-au spus ca totul a tinut de prezentarea lor in fata comisiei de concurs. Practic, dr. Ana Negoita, singurul candidat pentru Spitalul Judetean de Urgenta - cea mai mare unitate spitaliceasca din judet, cu peste 1500 de angajati - a fost respinsa cu nota 6.00 la testul psihologic. Fiind intrebata de ce candideaza pentru acest post, lasind o afacere privata, a raspuns ca nu este singura care face acest lucru, ca sint si ministri in aceeasi situatie. Alte intrebari au constat in numarul de angajati din subordine, la care sinceritatea candidatei i-a dezamagit pe membrii comisiei, la fel ca si raspunsul la intrebarea vizavi de problemele pe care le-ar putea crea Ministerului Sanatatii, la care raspunsul a fost ca sub conducerea sa nu vor fi probleme.
Candidat la fotoliul de manager al Spitalului TBC, Stefan Sinpetru a recunoscut in fata comisiei regionale de la Constanta ca nu cunoaste fluxul activitatii acestei unitati spitalicesti, circuitele sau alte amanunte legate de spital, iar Florentin Craciun, desi este director interimar al Spitalului de Psihiatrie, s-a intimidat, a avut emotii si nu a putut raspunde coerent la intrebarile legate practic de activitatea pe care o desfasoara.
Despre prestatiile candidatilor de la Braila la concursul pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale, dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica, ne-a spus, ieri, ca, in aceste conditii, la doua dintre spitale nu sint manageri: "Se va mai da un examen, dar pina atunci, se va prelungi interimatul". Potrivit regulamentului de concurs, candidatii respinsi nu au dreptul de-a face contestatie, iar singura sansa de a ajunge la scopul propus consta doar in sustinerea unui alt examen. Pina atunci, la Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon" sint conduceri interimare, care vor ocupa aceleasi functii pina la afisarea urmatoarelor rezultate ale concursurilor pentru ocuparea posturilor de manageri de spital.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii