Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interesul brailenilor de a pleca legal la munca a crescut

Numarul celor care aleg sa plece la munca in strainatate prin intermediul unor contracte este in crestere. Datele statistice realizate la nivelul primului semestru al acestui an demonstreaza ca deja 32 de braileni au inceput lucrul la angajatori din strainatate. Aceasta in conditiile in care, pe tot parcursul anului 2006, au fost inregistrate doar circa 50 de persoane care si-au gasit un job in alte tari prin mijlocirea unor intermediari autorizati din Braila. Important de subliniat este ca majoritatea celor care au plecat din tara si-au ales joburi in domeniul petrolier, asistenta medicala si constructii, tarile de destinatie fiind Kazahstan, Italia si Cipru.
De mentionat este si ca, desi in scriptele Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila exista 36 de firme de intermediere, doar 4 dintre acestea ("Ruxrom", "09 Viata", "Wog Serv" si "Wog Engeneering&Consulting") si-au reinoit documentele de atestare si au plasat efectiv forta de munca in strainatate.
"Referitor la activitatea desfasurata de societatile mai sus amintite, precizam faptul ca, in semestrul I al anului 2007, au fost incheiate in total 21 contracte de mediere si au fost angajate in strainatate, in urma medierii, un numar de 32 persoane", se mentioneaza in raportul semestrial al ITM Braila. In plus, inspectorii de munca au punctat ca vor continua seria controalelor vizind modul in care agentii economici respecta prevederile Legii nr.156/2000, privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.
Categorie articol: 

Comentarii