Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intemperiile din Italia au produs inundarea Venetiei si umflarea apelor riurilor Tibru si Po

Venetia, oras situat in nord-estul Italiei, a fost din nou inundata luni, din cauza fenomenului "acqua alta", in timp ce Tibrul, la Roma, si riul Po, la Torino, umflate de ploile abundente din ultimele zile, si-au depasit nivelul mediu, relateaza AFP.
La Venetia, marea a urcat la amiaza cu 115 centimetri peste nivelul sau obisnuit, acoperind zonele cele mai joase ale orasului lacustru, precum celebra piata San Marco, unde au fost instalate pasarele pentru pietoni.
Dupa cei 156 de centimetri atinsi la 1 decembrie, un record de 22 de ani, Venetia a cunoscut in fiecare zi maree mai puternice decit de obicei, care au facut sa urce nivelul marii la mai mult de un metru deasupra nivelului mediu.
La Roma, nivelul Tibrului, care a inregistrat simbata si duminica o scadere dupa mai multe zile de alerta, a urcat din nou luni, din cauza unui nou val de intemperii si de ploi abundente in cursul noptii.
La Torino, riul Po, ale carui ape s-au umflat in urma ploilor din ultimele zile, si-a atins cota maxima de alerta, a precizat agentia italiana, Ansa, citata de AFP.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii