Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectoratul Şcolar va scoate la concurs peste 100 de posturi

Inspectorul şcolar general Iulian Danielescu a anunţat că în sistemul de învăţământ sunt 115 posturi ocupate temporar, pentru că au rămas libere după parcurgerea tuturor etapelor de ocupare prevăzute de lege. Acestea urmează să fie scoase la concurs la nivelul şcolilor după 15 septembrie. "Cele 115 posturi sunt ocupate la nivelul unităţilor de învăţământ cu cadre didactice calificate sau necalificate, urmând să se dea concurs de ocupare a posturilor după 15 septembrie. La această dată toţi elevii vor avea profesori în prima zi de şcoală. Pentru cele 115 posturi care se ocupă la nivelul unităţii de învăţământ pot să participe şi oameni din afara sistemului", a punctat inspectorul general Danielescu.
Majoritatea posturilor rămase sunt în mediul rural, însă mai sunt câteva şi în urban, cele mai multe fiind pentru specializările învăţători şi educatori. Pe de altă parte, sunt câteva discipline la care o notă mare la examenul de titularizare nu a putut asigura un post. Este vorba de limba şi literatura română, istorie şi geografie. Sunt în această situaţie câteva zeci de tineri profesori. "Avem şi discipline la care au rămas fără posturi candidaţi cu medii foarte frumoase la concursurile de titularizare. La disciplina limba şi literatura română avem 20 de candidaţi care, din păcate, nu au putut să ocupe un post. Am încercat pentru aceştia să găsim posturi la a doua lor specializare, limba franceză sau limba engleză, preferăm să ocupăm posturile cu titulari", a mai explicat inspectorul şcolar general Iulian Danielescu.
Aceste 115 posturi care se vor ocupa prin concurs au fost afişate pe site-ul Inspectoratului şi vor fi afişate din nou după 15 septembrie. Concursul trebuie organizat în cel mult 30 de zile. De asemenea, toate informaţiile vor fi la dispoziţia celor interesaţi şi la avizierul Inspectoratului Şcolar.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii