Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A inceput procesul lui Costica Buricea

Procesul de ultraj al lui Costica Buricea, unul din liderii gruparii din Radu Negru - Mogador, a inceput, ieri, la Judecatoria Braila. Cum era de asteptat, judecarea cauzei a fost aminata, urmind ca martorii in dosar sa fie citati si audiati, iar partile implicate sa-si prezinte probele, conform procedurii penale.
Reamintim ca, la doar citeva zile de la scandalul petrecut luna trecuta pe strada Sebesului - eveniment in urma caruia doua masini de lux au fost distruse si mai multe ferestre de la blocul fratilor Buricea au fost facute tandari -, Costica Buricea a fost trimis in judecata pentru ultraj la politist. Cei amenintati si facuti "albie de porci" sint cms. Ionel Stirbu, seful Departamentului de Politie pentru Interventii Rapide (DPIR) din cadrul IPJ Braila, si un agent de la Ordine Publica.
Potrivit procurorilor care s-au ocupat de caz, in ziua de 28 august 2006, un echipaj de la Ordine Publica s-a deplasat la blocul familiei Buricea de pe strada Sebesului (Mogador), unde fratii Costica si Ghita dadeau o petrecere, chiar in gradinita din fata apartamentului. Politistii le-au solicitat fratilor Buricea sa opreasca muzica, insa acestia au refuzat. Mai mult, Costica l-a amenintat pe unul dintre agenti, acestia fiind nevoiti sa solicite intariri.
Printre cei sositi la fata locului a fost si seful DPIR, cms. Stirbu, care le-a solicitat scandalagiilor sa nu mai tulbure linistea publica si sa-i insoteasca la sediu. Ghita Buricea a fost pina la urma incatusat, in timp ce Costica s-a postat pe treptele balconului de la parter si i-a amenintat cu bataia, ba si cu moartea, pe seful DPIR si pe un alt politist. Totodata, precizeaza reprezentantii acuzarii, invinuitul a solicitat prin telefon "intariri". Toate aceste supozitii sint sustinute de inregistrari video. Politistii injurati si amenintati l-au caracterizat pe Costica Buricea drept "lider al unei grupari interlope violente", se mai precizeaza in actul de baza al acuzarii. Comisarul Stirbu le-a declarat procurorilor ca inculpatul i-ar fi amenintat si familia, in special copiii. Cit despre agentul de politie ultragiat, acesta a afirmat ca era cit pe ce sa primeasca o piatra in cap, aruncata de Costica Buricea. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii