Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Imprudenta - cauza principala a accidentelor rutiere

Potrivit unui bilant intocmit de Serviciul Politiei Rutiere, la nivelul judetului Braila, in cursul lunii mai, s-au produs 15 accidente rutiere soldate cu doi morti si 17 raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, bilantul indica o crestere a numarului de evenimente rutiere, dar si o scadere a numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav. Se pare ca soferii din municipiu au fost mai prudenti luna trecuta deoarece, in urma celor sapte accidente produse, nici o persoana nu a decedat. In schimb, pe soselele din judet, unde se circula cu viteza mare, chiar daca politistii amplaseaza radare tocmai pentru a preveni evenimentele neplacute, s-au produs opt accidente in urma carora doua persoane au decedat, iar 10 au fost ranite grav. Soferii nu sint insa singurii vinovati, in multe cazuri fiind implicati si carutasii care nu isi semnalizeaza atelajele corespunzator sau care circula aiurea fara a tine cont de vreo prevedere a codului rutier. Plus ca, in ultimul timp, tot mai multi tineri circula cu mopedul strecurindu-se printre masini, incurcind circulatia si punindu-i deseori pe conducatorii auto in dificultate.
Totusi, cauza principala a accidentelor rutiere ramine imprudenta la volan, pe locul doi fiind neacordarea de prioritate, iar pe locul trei traversarea neregulamentara.
"Imprudenta in conducere a dus la producerea a sase accidente cu noua persoane ranite grav, nerespectarea semnelor de "Cedeaza trecerea" a cauzat doua accidente cu un mort si doi raniti, iar traversarea prin loc nepermis, doua accidente cu un mort si un ranit", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie, subinspector Jenel Sogor.
Cele mai multe evenimente rutiere au avut loc in zilele de luni, marti si vineri, in intervalele orare 12.00 - 18.00 si 18.00 si 24.00. Din cei 15 vinovati de producerea accidentelor pe parcursul lunii mai, 11 erau soferi amatori, 2 profesionisti, unul conducea un moped, iar unul o caruta. Daca in cursul lunii aprilie, cind s-au inregistrat tot 15 accidente rutiere, cele mai multe s-au produs din vina soferilor aflati in tranzit prin municipiu sau judet, luna trecuta situatia s-a schimbat. Astfel, 11 evenimente rutiere au fost provocate de braileni si numai 4 de catre cei care treceau prin Braila.
Reamintim ca la sfirsitul lunii aprilie a demarat la Braila proiectul local privind siguranta rutiera, parte a Programului national "Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!", ce are drept scop reducerea cu 5% a numarului accidentelor de circulatie soldate cu consecinte grave. Se pare, insa, ca politistii nostri rutieri au de munca serios pentru a-i face mai disciplinati atit pe soferi, cit si pe pietoni care traverseza pe unde au chef.
Categorie articol: 

Comentarii