Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Imnul Romaniei cintat de americani este o lectie pentru romani"

Concertul oferit de Orchestra Fortelor Aeriene ale Statelor Unite stationate in Europa, duminica seara, pe scena Casei Tineretului, a scos brailenii din casa. Sala de spectacol a fost plina de iubitori ai muzicii de fanfara, care, pe linga faptul ca traiau ritmul muzicii americane la maxim, imortalizau orice moment cu "Ambasadorii Muzicali ai Americii", asa cum sint supranumiti.
Spectacolul a inclus piese celebre din musical-uri americane, muzica de dans irlandeza, muzica dance, piese compuse de Glenn Miller, dansuri traditionale armenesti, muzica de fanfara, precum si alte compozitii. Americanii au deschis programul cu Imnul Romaniei, urmat de cel al Americii. "Imnul Romaniei cintat de americani este o lectie pentru romani. Ne-au invitat la o lectie de muzica. Este o formatie profesionista, cu intreaga paleta de instrumente, o formatie bine inchegata, bine structurata. Suna formidabil! Au in repertoriu piese care ii pun in valoare si care pun in valoare, in special, muzica si jazz-ul american", a spus dirijorul Muzicii Militare a Garnizoanei Braila, lt. col. Petrea Gogu. Seara s-a incheiat cu un omagiu adus lui Glenn Miller, prima persoana care a condus si dirijat o orchestra militara, deschizind traditia orchestrelor militare americane. La finele concertului extraodrinar, dirijorul orchestrei, maior, comandant Jeffrey Warnen s-a adresat brailenilor: "Este o bucurie pentru noi sa imprartim in aceasta seara experieneta noastra cu dumneavoasra. Noi sintem foarte bucurosi si fericiti sa impartim cultura noastra cu toti prietenii din Europa si sintem foarte mindri de proiectele comune pe care tarile noastre le au pentru a promova securitatea, prosperitatea, singuranta si pacea".
Printre cei care compun orchestra fortelor aeriene ale Statelor Unite se numara si membri ai faimoasei trupe de rock "Touch 'n Go". Orchestra este compusa din 45 de membri, repartizati in diferite ansambluri ca Concert Band, Check Six, Ceremonial Band, Marching Band, Winds Aloft, Wings of Dixie, Five Star Brass, Clarinet Quartet si reprezinta U. S. Air Force la cel mai inalt nivel. Supranumiti si "Ambasadorii Muzicali ai Americii", orchestra concerteaza anual in mai mult de 300 de reprezentatii, avind o traditie a spectacolelor de peste 60 de ani. A sustinut numeroase concerte in Europa, Asia de Sud Vest si Africa, atit in fata sefilor de stat, cit si a publicului civil sau militar. Orchestra isi are originile in Armata Greenwood, Mississippi, unde a luat fiinta pe 1 februarie 1943 ca Orchestra a 386-a a Fortelor Armate Aeriene.
De la Braila, americanii au plecat la Bacau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii