Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hrană pentru 80 de sărmani, la prima cantină socială din Brăila postdecembristă

* cantina "Sfântul Ioan Casian" și-a cinstit ocrotitorul * 55 de nevoiași și 25 de copii săraci din Brăila au primit câte o masă caldă, cu prilejul sărbătorii Sfinților Cuvioși Ioan Casian și Gherman din Dobrogea * preotul protopop Mircea Ionuț Băncilă, însoțit de un sobor de preoți, a oficiat o slujbă de mulțumire la sediul cantinei

 

Filantropie creștină cu prilejul sărbătorii Sfinților Cuvioși Ioan Casian și Gherman din Dobrogea, pe care îi cinstim în fiecare an, la data de 28 februarie. 55 de nevoiași din Brăila, precum și 25 de copii săraci au primit câte o masă caldă, oferită cu generozitate de Centrul Eparhial. 

"Sâmbătă, 27 februarie 2021, cantina socială așezată sub ocrotirea spirituală a Sfântului Ioan Casian, și-a cinstit ocrotitorul spiritual. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, preotul Mircea Ionuț Băncilă, protoiereu de Brăila, împreună cu un sobor de preoți din cadrul unor așezăminte sociale brăilene, au oficiat o slujbă de mulțumire pentru binefacerile arătate de Dumnezeu asupra ostenitorilor și a celor 55 de beneficiari ai cantinei", a precizat părintele consilier Rareș Bucur, din cadrul Centrului Eparhial.

După slujba de mulțumire, preoții brăileni s-au rugat pentru odihna celor care au sprijinit activitățile de întrajutorare a semenilor noștri și pentru toți beneficiarii cantinei, trecuți la cele veșnice. Cu acest prilej, a fost binecuvântată o colivă cu chipul Sfântului Ioan Casian. 

Sărbătoarea a reprezentat un motiv de bucurie și pentru sărmanii urbei. 55 de persoane asistate, precum și 25 de copii proveniți din familii nevoiașe au primit pachete cu hrană caldă, pregătite special de către angajații cantinei "Sf. Ioan Casian". Hrana, în valoare de 3.000 lei, a fost ambalată și distribuită în conformitate cu normele de igienă în vigoare.  

Persoanele asistate din cadrul acestui centru social - primul inaugurat în Brăila postdecembristă - primesc săptămânal, de luni până vineri, câte o masă caldă la prânz, iar pentru ziua de sâmbătă le este oferită hrană rece pentru acasă. Mai mult, în urma protocolului încheiat cu Selgros Brăila, asistații sociali de la "Sf. Ioan Casian" primesc și un consistent supliment alimentar prin programul "Masa bucuriei".

"În cadrul centrului social, se derulează și diverse ateliere și activități educative ce au ca scop oferirea unui cadru adecvat de petrecere a timpului liber și de educație pentru copiii proveniți din familiile asistate, înscrise pe listele de beneficiari ai cantinei. Cu sprijinul Centrului Eparhial, în anul 2018, centrul social s-a aflat într-un amplu proces de reparații și modernizare, atât la interior, cât și la exterior, prin lucrări de reparații ale șarpantei și învelitoarei, de refacere a fațadei, de sistematizare a curții interioare, de înlocuire a instalației electrice și de aplicare a zugrăvelii", a mai precizat părintele Rareș Bucur.

Mai trebuie precizat că, în același an, pentru îmbunătățirea condițiilor de păstrare a alimentelor și de preparare a hranei, s-au făcut investiții pentru achiziționarea unor echipamente profesionale noi. Lucrarea de întrajutorare a semenilor aflați în nevoi, desfășurată la cantina "Sf. Ioan Casian" din Brăila, se află sub directa supraveghere a Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La Brăila sunt în jur de 500 de nevoiași care sunt hrăniți de cantinele sociale deschise de parohiile ortodoxe, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian, ierarhul care și-a serbat, duminică, ziua onomastică, în cadrul unor ample manifestări liturgice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii