Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hans-Gert Poettering a fost ales noul presedinte al Parlamentului European

Conservatorul german Hans-Gert Poettering a fost ales marti la conducerea Parlamentului European din primul tur de scrutin, succedindu-i in functie eurodeputatului socialist spaniol Josep Borrell, relateaza AFP.
Poettering, care pina saptamina trecuta era presedintele Partidului popular European (PPE, dreapta), a fost ales cu 450 de voturi din cele 689 exprimate, a anuntat decanul de virsta al Parlamentului European, socialistul italian Giovanni Berlinguer, in virsta de 82 de ani, care a prezidat sedinta.
Monica Frassoni, copresedine a grupului ecologist, a obtinut 145 de voturi, comunistul francez Francis Wurtz, presedinte al grupului Stinga Unita Europeana/Stinga Verde Nordica, 48 de voturi, iar danezul Jens-Peter Bonde, presedintele factiunii eurosceptice Independenta si Democratie, 46 de voturi.
Poettering a fost ales gratie sprijinului definitoriu al Partidului Socialist European (PSE), al doilea mare grup din Parlament, stabilit printr-un acord intre cele doua formatiuni rivale in vederea impartirii presedintiei in cadrul alegerilor legislative 2004-2009.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii