Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalul juvenil brailean continua seria performantelor

La sfirsitul lunii ianuarie, Tulcea a gazduit cel de al treilea turneu de sala, al grupei D rezervat junioarelor II, competitie in care sint angrenate si handbalistele de la Liceul cu Program Sportiv din Braila.
La fel ca si la celelalte doua turnee desfasurate anul trecut, la Tulcea, elevele profesorului Ion Bucovala au inregistrat succese pe linie.
Lidera grupei, LPS Braila, fara cea mai valoroasa jucatoare a ei, Nicoleta Esanu, accidentata la genunchi a debutat cu doua victorii in prima zi a competitiei, 34-11 in etapa inaugurala in fata gazdelor CSS Tulcea, iar in runda a doua a trecut cu 22-19 de ocupanta pozitiei secunde din seria D, CSS Constanta. A doua zi brailencele au bifat din nou doua succese, 20-16 dimineata in meciul cu Axiopolis Cernavoda, 22-15 dupa-amiaza in disputa cu Otelul Galati, echipa pregatita de fosta glorie a handbalului din orasul vecin, Gabriela Artene.
In ultima zi a turneului, fara sa forteze handbalistele pregatite de Ion Bucovala, au cistigat la zece goluri diferenta, 26-16 si in fata galatencelor de la CSS.
Cu zece puncte acumulate la Tulcea, LPS Braila si-a consolidat pozitia de lidera a seriei si cu toate ca a mai ramas de disputat un turneu la Constanta este deja calificata pentru turneul semifinal.
Junioarele II brailene sint neinvinse dupa primele trei turnee si au acumulat pina acum 30 de puncte cu 8 mai mult decit ocupanta locului secund CSS Constanta.
Din echipa de baza au facut parte urmatoarele jucatoare: portarul Andreea Dascalu, interul dreapta Roxana Paleru, golgetera formatiei brailene cu 46 de goluri, componenta a lotului national de junioare, coordonatorul de joc, Elena Dutu, extremele Ana Maria Florea si Madalina Toma, pivotul Claudia Soalca si interul stinga Iulia Bragau.
"Rezultatele sint normale, asa cum si clasamentul inaintea ultimului turneu reflecta valoarea echipelor. Sintem deja calificati pentru faza urmatoare a competitiei, insa obiectivul nostru este sa ajungem la furneul final. Ar fi al treilea an consecutiv cind am realiza aceasta performanta" a declarat profesorul Ion Bucovala.

Juniorii I sint pe locul al treilea la finalul turului

In perioada 26-28 ianuarie, la Braila, echipa masculina de juniori I a LPS-ului, in calitate de gazda, a cistigat ambele partide programate in cadrul celui de al doilea turneu de sala al grupei B.
Handbalistii braileni pregatiti de profesorul Nicolae Tonita s-au impus cu 31-30 in fata CSS-ului din Constanta si cu 27-21 in partida cu CSS Medgidia.
Dupa disputarea meciurilor programate la Braila, clasamentul grupei B, din care fac parte sapte formatii, are urmatoarea configuratie: 1 CSS Galati 22 puncte, 2 Uztel Ploiesti 18 puncte, 3 LPS Braila 13 puncte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii