Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele brailene au evoluat fara trac si au surclasat o formatie de top

Daca in urma cu citeva zile le-a oferit suporterilor o mare doza de suspans, joi, in etapa intermediara, HC Dunarea a facut o partida foarte buna in compania unei formatii de top, Tomis Constanta.
Practic doar primul sfert de ora a fost echilibrat, iar formatia vizitatoare a condus de citeva ori, dar la un singur gol diferenta. Luca a egalat la 1 si la 2, iar Patru a adus formatia gazda in avantaj cind a transformat o aruncare de la 7 metri.
Ultima data in care formatia vizitatoare a reusit sa aiba un avantaj minim a fost in minutul 5, cind a marcat Busuioceanu.
Din minutul urmator, in care gazdele au egalat, au inceput si paradele Danei Goldic. Patru a marcat pentru 5-4 si in continuare jocul a fost echilibrat pina in minutul 16, moment in care Radovici si Patru au distantat echipa gazda la doua goluri diferenta.
Intre paradele capitanului Goldic, Patru si Moise si, nu in ultimul rind, Tomuleanu au facut ca in minutul 25 HC Dunarea sa conduca la o diferenta de 5 goluri, 13-8.
Bineinteles ca in aceasta perioada, in care Patru a ratat o aruncare de la 7 metri, a fost nevoie de o interventie inspirata a profesoarei Alexandrina Soare pentru ca jocul gazdelor sa aiba consistenta necesara pentru a face fata unei formatii venite la Braila sa obtina un rezultat pozitiv.
Desi Tomis a fortat pe finalul primei reprize, echipa gazda a plecat la cabine cu acelasi avantaj consemnat si in minutul 25, numai scorul a fost altul, 15-10, ultimul gol al primei parti fiind marcat de Liliana Craciun si tot ea a aruncat in ultimele secunde mingea in bara.

Gabriela Vasile a parat doua aruncari de la 7 metri

Repriza a doua a fost una in care a iesit "la rampa" Elena Moise, dar trebuie mentionat faptul ca si Dana Goldic a avut o prestatie la fel de buna ca in prima repriza.
Cea mai mare diferenta intre HC Dunarea si Tomis s-a consemnat in minutul 37, moment in care Janina Luca a marcat pentru 21-12, acesta fiind si unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale intilnirii, mingea catapultata de interul gazdelor lovind intii bara transversala inainte de a scutura plasa portii adverse.
Chiar daca nu a fost folosita o repriza intreaga, ci doar in anumite momente ale jocului, portarul Gabriela Vasile a reusit sa apere doua aruncari de la 7 metri, prima data la Ignat, a doua oara la Drutu.
Cu zece minute inainte de final, Elena Moise reuseste sa refaca diferenta de 9 goluri, 24-15. Ultimele goluri ale meciului sint marcate de Ana Maria Stoica, cea mai inalta jucatoare de pe teren, 2,01 metri, si de Ramona Craciun insa HC Dunarea reuseste sa se impuna cu 28-22, la capatul unui meci pe care l-a dominat.
Pentru HC Dunarea au marcat Moise 9, Luca 6, Patru 4, L. Craciun 3, Radovici 3, Tomuleanu 3, iar pentru Tomis, Duican 5, Dospin 4, Drutu 3, Busuioceanu 2, Ignat 2, Mateescu 2, Blebea, Strungaru, Stoica, R. Craciun.

Declaratii dupa meci

Alexandrina Soare, HC Dunarea: "Felicit jucatoarele pentru felul in care au evoluat si pentru faptul ca miza jocului nu si-a pus amprenta asupra prestatiei lor. Este primul meci fara emotii si este firesc sa fie asa pentru ca l-am pregatit foarte bine. Este posibil sa se resimta o stare de oboseala asupra jucatoarelor pe viitor, dar eu sper ca acest moment sa vina cit mai tirziu."
Dumitru Musi, Tomis: "Echipa gazda a cistigat meritat in fata jucatoarelor noastre care nu si-au asumat responsabilitati si au fost depasite chiar si la daruire, determinare si curaj. La noi a existat o lipsa de concentrare permanenta, de indisciplina tactica, dar aceasta este de fapt caracteristica echipelor romanesti, care dupa citeva etape in care evolueaza foarte bine si cistiga meciurile, considera ca este necesara doar prezenta lor fizica in teren pentru a-si continua traseul. M-a surprins in mod placut evolutia a doua dintre jucatoarele gazda, Luca si Moise, handbalistele care practic au facut diferenta in acest meci."

Formatia braileana este neinvinsa in partidele oficiale directe

HC Dunarea si-a inceput a doua zi pregatirile in vederea unei alte partide dificile, de data aceasta in deplasare, in care adversara va fi tot o echipa valoroasa, Astral Posta Cilnau.
Chiar daca timpul este foarte scurt, partida urmind a se desfasura duminica, la ora 11,00, profesoara Alexandrina Soare poate gasi strategia necesara de a anihila atuurile buzoiencelor. In primul rind tehniciana braileana va avea de actionat asupra factorului psihologic, al uzurii emotionale a jucatoarelor. Daca acest lucru va fi rezolvat, formatia braileana si-ar putea trece in cont un nou succes care i-ar consolida locul al patrulea in clasament.
"Este un meci la fel de greu pentru noi, poate chiar mai dificil pentru ca vine dupa o partida epuizanta. Am cistigat cu Tomis, dar s-a acumulat si o stare de oboseala pe care speram sa o eliminam repede pentru ca timpul ne preseaza. Sper sa avem aceeasi prospetime in joc si sa mai bifam un rezultat favorabil", a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.
Cele doua formatii s-au intilnit de doua ori in partide oficiale, ambele disputate in sezonul trecut si de fiecare data au cistigat brailencele.
In partida tur de la Braila HC Dunarea s-a impus cu 30-29, cele mai bune marcatoare ale gazdelor fiind Patru cu 11 goluri, Craciun si Tomuleanu cu 7 si respectiv 5 reusite, iar in retur la Buzau elevele antrenoarei Alexandrina Soare au cistigat tot la o diferenta minima, 23-22. Tot Patru a fost golgetera echipei cu 7 goluri urmata de Radovici si Craciun ambele cu 4 goluri.

Etapa a 7-a programeaza meciurile:
Tomis Constanta - HCM Baia Mare
Astral Posta Cilnau - HC Dunarea Braila
CSM Cetate Deva - "U" Jolidon Cluj
Rulmentul Brasov - Muresul Tg. Mures
HC Zalau - Universitatea Timisoara
Otelul Galati - Rapid CFR Bucuresti
HCM Roman - Oltchim Rm. Vilcea
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii