Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul Dăncilă a adus modificări Codului Administrativ în favoarea UDMR

* la o săptămână după aprobarea prin ordonanță de urgență a Codului administrativ, dar care nu a fost publicat în Monitorul Oficial, Guvernul Viorica Dăncilă a venit cu câteva modificări * potrivit presei centrale, acestea se referă, printre altele, la faptul că autoritățile locale pot decide prin hotărâri de consiliu, utilizarea limbii minorităților în unitățile administrativ teritoriale, chiar și dacă nu este atinsă ponderea de 20% de reprezentare

 

 

Codul Administrativ care fusese deja aprobat săptămâna trecută prin ordonanță de urgență de Guvernul Viorica Dăncilă a fost modificat de Executiv cu câteva prevederi în favoarea minorităților naționale. OUG nu fusese publicată încă în Monitorul Oficial, iar în ședința de miercuri, Executivul a reintrodus-o pe ordinea de zi pentru a veni cu câteva adăugiri. Potrivit presei centrale, printre altele, una dintre noutăți se referă la faptul că autoritățile locale pot decide, prin hotărâri de consiliu, utilizarea limbii minorităților în unitățile administrativ teritoriale, chiar și în cazul în care nu este atinsă ponderea de peste 20% de reprezentare. După cum precizează Hotnews.ro decizia vine la o zi după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă. Aceeași sursă mai punctează că o altă modificare vizează înlocuirea sintagmei în forma „bilingv” cu sintagma „în limba română și în limba minorităților”, în cazul în care în comunitate trăiesc mai multe minorități.

De asemenea, au fost efectuate modificări pentru clarificarea procedurii legate de trecerea unui bun din domeniul public al statului în cel al unităților administrativ teritoriale. Ministerele pot iniția actul normativ pentru procedura mutării bunului respectiv din domeniul public în cel al unităților administrativ teritoriale.

O altă modificare are menirea de a clarifica statutul secretarului general al Guvernului.
Categorie articol: 

Comentarii