Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Golani în uniformă

Explicaţiile date de ministrul de Interne, Carmen Dan, de conducerea Jandarmeriei ori de lideri ai coaliţiei PSD-ALDE de la Putere devin tot mai ridicole. De la declaraţia uneia din ALDE, potrivit căreia imaginile cu jandarmi lovind persoane nevinovate sunt trucate, la filmuleţele postate de Jandarmerie, cu manifestanţi împrăştiaţi de forţe de ordine de prin alte ţări (filmuleţe preluate de la propaganda rusă), şi până la declaraţia ministresei Carmen Dan - „Dacă Jandarmeria are o lege care prevede dreptul de a utiliza substanţe iritant lacrimogene şi echipamentul de intervenţie din dotare, nu există o lege care să dea dreptul protestatarilor sa folosească pietre, bări metalice (corect este „bare” – n.a.) sau alte obiecte contondente în timpul unui protest” -, toate sunt repere ale unei purtări şi Puteri abuzive. Abuzuri care nu s-au lăsat cu nicio demisie, ci doar cu justificări penibile şi cu ceva scuze emise pe jumătate.

De fapt, nu cred că va exista vreo demisie, pentru că asta ar însemna că ar exista şi o asumare a unei vine şi, implicit, o recunoaştere a abuzurilor Jandarmeriei şi ale Puterii politice. Nu va exista o demisie, pentru că ar însemna responsabilitate şi demnitate – ceea ce nu e cazul la Jandarmeria Română.

O avea Jandarmeria o lege care să-i permită să folosească gaze lacrimogene, grenade şi pulanele din dotare, dar nu există nicio lege care să le permită să facă asta împotriva oamenilor paşnici, împotriva femeilor şi copiilor, împotriva celor cu mâinile ridicate ori culcaţi la pământ sau împotriva oamenilor în cărucior cu rotile. Nu există o lege care să permită Jandarmeriei să arunce cu grenade la întâmplare în mulţime şi să provoace oamenii gazându-i continuu fără motiv. Şi nu există o lege care să le permită şefilor jandarmilor să dezinformeze grav opinia publică, dar şi jandarmii din subordine, că o colegă de-a lor este paralizată sau că există jandarmi omorâţi de protestatari. Cum mai ales nu există o lege care să le permită jandarmilor să-şi ascundă cu bandă adezivă numărul de identificare de pe cască. Pentru că asta este golăneală pe faţă. Care este diferenţa între un jandarm cu numărul de identificare ascuns şi un huligan cu faţa acoperită cu o mască ori un fular? Niciuna! Ambii sunt nişte golani, cu marea diferenţă că unul are uniformă, reprezintă statul român, apără puterea politică şi o face abuziv. Şi în această situaţie nu era unul, ci grupuri întregi de jandarmi, coordonaţi de nişte comandanţi, semn că aşa erau ordinele, că totul a fost premeditat, că totul a fost făcut cu bună ştiinţă. Că totul a fost o acţiune subversivă a statului, o acţiune laşă, mizerabilă, pusă la cale de nişte mizerabili laşi. De nişte golani ai statului mafiot.

Aaa... şi sa nu uit să pomenesc şi de grava dezinformare la cel mai înalt nivel, pe care premierul României o practică la adresa Comisiei Europene, încercând să-i prostească pe liderii de la Bruxelles de parcă ar avea de-a face cu nişte privitori ai televiziunilor infractorilor.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii