Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gloria atletismului brăilean, Adelina Gavrilă a adus pe lume un mic campion

• sportiva a trecut cu bine peste operaţia de cezariană şi a născut un băieţel de 2,4 kg • după intervenţia chirurgicală care a durat patru ore, o echipă de 7 medici a reuşit să o salveze pe Adelina, aceasta fiind diagnosticată în timpul sarcinii cu o afecţiune gravă şi rar întâlnită • sute de oameni s-au mobilizat şi au donat sânge pentru atleta care a făcut istorie în proba de triplusalt

 

Familia Adelinei Gavrilă Oancea s-a mărit! Pe 2 august, fosta mare sportivă din Brăila a adus pe lume un mic campion, un băieţel de 2,4 kg perfect sănătos. Sănătoasă a ieşit şi ea din operaţia ce i-a salvat viaţa, după ce în timpul sarcinii a apărut o complicaţie gravă şi rar întâlnită - placenta previa percreta, complicaţie în care o parte sau toată placenta rămâne fixată de peretele uterin, ceea ce poate conduce la o hemoragie puternică după naştere. După o intervenţie de aproape 4 ore, o echipă de şapte medici a reuşit să îi desprindă placenta lipită de organele interne, iar Adelina este acum mamă pentru a doua oară. Sportiva se află în afara oricărui pericol, însă va mai rămâne câteva zile sub observaţie medicală, iar apoi va putea merge acasă cu Igor, numele pe care l-a ales pentru băieţel. Fosta sportivă mai are un băieţel în vârstă de aproape 4 ani.

 

Mobilizare masivă! Sute de oameni au donat sânge pentru Adelina

Deoarece afecţiunea apărută în timpul sarcinii era una extrem de rară, Adelina avea nevoie de sânge pentru a supravieţui. Vestea s-a răspândit rapid în mediul online, iar oamenii au reacţionat imediat şi au mers la centrele de transfuzii pentru a-i dărui “lichidul vieţii”. Brăilenii au fost printre primii care au răspuns apelului şi au trecut pragul Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină.

“Au venit foarte, foarte mulţi. Şi cunoscuţi, şi necunoscuţi. Chiar dacă nu aveau grupa Adelinei ei tot donau pentru că se poate face schimb, indiferent de grupă. Zilele au fost pline. Spre exemplu, dacă în zilele în care nu a fost cazul mediatizat au fost 20-25 de donatori, în perioada aceasta au fost în jur de 35-40 de donatori. Iar noi am avut sânge şi pentru alte cazuri. Săptămâna trecută au fost doi copii de la Maternitate care au avut nevoie de sânge. Acum două zile a avut nevoie un copil de la Spitalul 3 ce a suferit leziuni în urma un accident rutier. Dacă nu veneau pentru sportivă nu aveam sânge să rezolvăm cazurile acestor copii”, ne-au declarat reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Brăila. 

Iar pentru că mobilizarea a fost una uriaşă, prin intermediul reţelelor sociale, prietenii şi apropiaţii Adelinei le-au mulţumit tuturor donatorilor.

Născută pe 26 noiembrie 1978, la Brăila, Adelina Oancea Gavrilă este una dintre cele mai titrate atlete din România. A fost medaliată cu bronz la mondialele de juniori şi tineret, a reprezentat de trei ori România la Jocurile Olimpice şi  are în palmares 10 titluri naţionale.




Categorie articol: 

Comentarii