Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ghiozdane şi rechizite şcolare pentru 4.000 de copii din Arhiepiscopia Dunării de Jos

•  valoarea totală a ajutoarelor acordate se ridică la 200.000 lei, sumă oferită de Centrul eparhial, cele 8 protoierii şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos

 

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, la începutul noului an şcolar 2019-2020 a fost organizată o acţiune social-filantropică îndreptată spre copiii cu posibilităţi materiale reduse din fiecare parohie.

Astfel, Centrul eparhial, prin cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei, a derulat programul social-filantropic “Şi eu doresc un ghiozdan nou şi bine echipat pentru a merge la şcoală!”, adresat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social.

Prin acest program, în săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar au fost achiziţionate 4.000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, toate acestea fiind predate protoieriilor şi parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Programul a avut finalitate în zilele de 8 şi 9 septembrie, fie duminică la bisericile parohiale, după Sfânta Liturghie de la Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, fie luni, după festivitatea de deschidere a noului an şcolar, când preoţii au oferit copiilor cele procurate special pentru ei.

“Prin programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost sprjiniţi 4.000 de copii, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 200.000 lei, sumă oferită de Centrul eparhial, cele 8 protoierii şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos. Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar”, transmite Arhiepiscopia printr-un comunicat de presă.
Categorie articol: 

Comentarii