Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE/GALERIE FOTO. Stancu a plecat deja spre Penitenciarul Galați. Are de executat 3 ani și 8 luni închisoare în Dosarul “Sportul”.

UPDATE: Încarcerat. În urmă cu puțin timp, fostul președinte CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu a fost preluat de acasă de polițiștii de la Investigații Criminale, care au pus în aplicare mandatul de executare al pedepsei cu închisoarea. El a fost dus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați pentru perioada de carantină.

 

 

STIRE INITIALA: Gheorghe Bunea Stancu, 3 ani și 8 luni închisoare în Dosarul “Sportul”

* astăzi, magistrații Curții de Apel Galați au dat sentința finală în acest dosar, pedeapsa fiind majorată de la 3 ani închisoare la 3 ani și 8 luni

 

 

Fostul președinte CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu și-a primit pedeapsa finală în Dosarul ”Sportul”. El a primit o condamnare mai aspră la instanța superioară.

Astăzi, magistrații Curții de Apel Galați au aplicat inculpatului Gheorghe Bunea Stancu o pedeapsă de 3 ani și 8 luni închisoare. Pedeapsa a fost majorată, Tribunalul Vrancea condamnându-l, în martie, la 3 ani închisoare. Sentinţa primei instanţe, Tribunalul Vrancea, din data de 8 martie, a fost contestată de Stancu, dar și de DNA Galaţi.

Stancu fusese condamnat la 3 ani închisoare pentru conflict de interese, fiind achitat pentru abuz în serviciu. Inculpat în acelaşi dosar mai era şi fostul director economic al CJ Brăila, Rusu Alina Daniela, însă aceasta a fost achitată.

La începutul lunii august 2015, procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu şi a directorului economic al CJ, Alina Daniela Rusu. Inculpaţii sunt acuzaţi de infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese, asta după ce au aprobat finanţarea a două cluburi sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club “Dunărea” Brăila, considerată ilegală de procurorii DNA. Dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea, unde se află încă o cauză în care este judecat fostul preşedinte CJ Brăila, “Stancu vs. DNA”. În acest dosar, Gheorghe Bunea Stancu este judecat pentru infracţiuni de corupţie, alături de alţi funcţionari ai Consiliului Judeţean Brăila, fiind vorba de acordarea unor contracte considerate de procurori preferenţiale, prejudiciul estimat de aceştia fiind de aproape 3 milioane lei. Judecata este în curs.
Categorie articol: 

Comentarii