Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Generator electric de 15 tone furat în Spania de o bandă de hoţi formată din brăileni şi gălăţeni

* potrivit informaţiilor transmise de https://ziarulromanesc.es, o bandă formată din peste 100 de hoţi, majoritatea români, terorizează Spania * poliţiştii au desfăşurat o acţiune la sfârşitul lunii noiembrie şi au prins cinci membri ai grupării, toţi români, originari din judeţele Brăila şi Galaţi * aceştia au furat un generator electric de 15 tone, cu o valoare de circa o jumătate de milion de euro, care alimenta un cartier rezidenţial

 

 

Bandă de hoţi în Spania, formată din peste 100 de persoane, majoritatea români printre care se numără brăilenii şi gălăţenii! În ultimii ani, hoţii au dat lovitură după lovitură, după cum arată presa spaniolă, însă nimeni nu îi poate opri. În noiembrie, poliţiştii au prins cinci membri ai grupării, care ar fi brăileni şi gălăţeni, acuzaţi că au furat un generator electric de 15 tone.

Potrivit informaţiilor transmise de https://ziarulromanesc.es, banda de hoţi, majoritatea români, terorizează Spania de mai mulţi ani, după cum au declarat reprezentanţii Gărzii Civile anunţând că au reuşit să prindă, la sfârşitul lunii noiembrie, cinci dintre aceştia. După cum arată sursa citată, în ultimii ani au fost arestaţi circa jumătate dintre membrii bandei, dar nu se poate vorbi de destructurarea organizaţiei. “Ultima acţiune poliţienească, desfăşurată la sfârşitul lunii noiembrie, a dus la capturarea altor cinci membri ai grupării, toţi români (originari din judeţele Galaţi şi Brăila). Au fost prinşi după ce au furat un generator electric de 15 tone, cu o valoare de circa o jumătate de milion de euro, care alimenta un cartier rezidenţial tocmai construit în zona Alcala de Henares.Generatorul alimenta peste 1.000 de locuinţe şi era folosit de un dezvoltator imobiliar pentru a asigura energia electrică până la racordarea complexului la reţeaua naţională. Furtul ar fi fost săvârşit la cererea unui om de afaceri român, încă neidentificat, care ar fi promis grupării 200.000 de euro dacă-i va livra agregatul respectiv în portul Valencia, la circa 350 de kilometri distanţă”, arată presa spaniolă.

Se mai precizează că operaţiunea s-a desfăşurat în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, când hoţii au ajuns în zonă cu un camion greu şi o macara de mari dimensiuni (ambele furate de la un şantier din apropiere). Hoţii au tăiat conexiunile electrice şi au reuşit să plece cu generatorul. Oprirea alimentării cu energie a complexului imobiliar a pornit însă alarma, iar două echipaje de Poliţie au pornit în urmărirea hoţilor după doar câteva minute.

Au fost interceptaţi de un echipaj de supraveghere, la doar 7-8 kilometri depărtare, moment în care au abandonat bunurile furate şi au încercat să dispară. Unul dintre ei au fost însă prins, iar alţi patru au fost arestaţi a doua zi, pe baza mărturiei acestuia, în urma unor percheziţii domiciliare.

Potrivit datelor făcute publice de Guardia Civil, gruparea infracţională amintită terorizează locuitorii şi firmele din centrul Spaniei de mai bine de cinci ani.
Categorie articol: 

Comentarii