Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gardul Cimitirului “Sf. Constantin”, “îmbrăcat” cu imagini din istoria Brăilei

• au fost deja instalate profilele metalice pe care vor fi montate panourile • angajaţii Direcţiei Serviciilor Publice aşteaptă acum finalizarea lucrărilor de asfaltare a străzii Pietăţii

 

În câteva zile, gardul Cimitirului “Sf. Constantin” din cartierul Hipodrom va arăta cu totul şi cu totul altfel, aidoma gardului de la Cimitirul Radu Negru.

În prezent, panourile cu imagini privind istoria municipiului Brăila sunt pregătite pentru a fi montate pe gardul cimitirului. Au fost deja fixate profilele metalice de 2x3 metri, au fost toaletaţi copacii din imediata vecinătate şi a fost îndepărtată vegetaţia din interior, ca să nu fie afectate panourile. Totodată, a fost refăcut complet trotuarul care înconjoară cimitirul, precum şi bordura aferentă. Angajaţii Direcţiei Serviciilor Publice (DSP) din cadrul Primăriei Brăila aşteaptă acum finalizarea lucrărilor de asfaltare a străzii Pietăţii din cartierul Hipodrom. Ieri, în jurul prânzului, se turna de zor asfalt pe cea de a doua bandă de rulare a părţii carosabile, exact în dreptul Cimitirului “Sf. Constantin”.

Reamintim că, în luna iunie a.c., primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunţa, în cadrul unei conferinţe de presă,”cosmetizarea” gardurilor Cimitirului Radu Negru şi Cimitirului “Sf. Constantin”, prin montarea unor panouri inedite cu imagini, un fel de “expoziţie în aer liber” după modelul celei din municipiul Buzău.

“O să vedeţi a altă amenajare a gardului de la Cimitirul Radu Negru, dar şi o prezentare inedită, fiind vorba de intrarea în municipiul Brăila (...). Noi am abordat următoarele teme: gardul de la Cimitirul “Sf. Constantin” va avea o abordare privind istoria municipiului Brăila cu imaginile pe care le-am găsit în arhiva Primăriei şi la Muzeul Brăilei, o expoziţie cu o tematică privind războaiele de eliberare duse de soldaţii români, brăileni în special, iar la intrarea în Brăila, dinspre Buzău, gardul cimitirului va fi reabilitat, iar imaginile vor reprezenta unele clădiri monumente istorice sau reprezentative pentru municipiu, realizate în nuanţe alb-negru, pentru a pune o patină a timpului pe ceea ce înseamnă istoria municipiului Brăila”, preciza primarul Marian Dragomir.

Între timp, a fost reparat gardul vechi de beton şi au fost fixate panourile cu imagini pe gardul Cimitirului Radu Negru, urmând ca, după asfaltarea străzii Pietăţii, să fie amplasate panourile corespunzătoare Cimitirului “Sf. Constantin”. Demersul primarului Brăilei a iscat discuţii pro şi contra, existând voci care sunt de părere că, prin amplasarea panourilor, s-a redus considerabil porţiunea de trotuar, pietonii fiind nevoiţi să meargă pe carosabil sau să facă slalom printre copăcei şi stâlpi de iluminat.

Ambele cimitire beneficiază de pază permanentă asigurată de Poliţia Locală, pentru a fi preîntâmpinate eventualele distrugeri sau acte de vandalism.
Categorie articol: 

Comentarii