Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garda de Mediu Braila a dat amenzi de 12,2 miliarde lei vechi

Pe parcursul anului 2008, Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu Braila a efectuat 1.127 de inspectii, dintre care 503 planificate si 624 neplanificate. Pentru aspectele constatate in timpul controalelor, ca fiind neconforme cu prevederile legislatiei in domeniul protectiei mediului, comisarii braileni au aplicat 143 de sanctiuni contraventionale, din care 101 amenzi in valoare de 1.225.100 lei (12,2 miliarde de lei vechi) si 42 de avertismente. In total, au fost amendate 80 de persoane juridice si 21 persoane fizice.
Cea mai mare sanctiune aplicata de comisarii de mediu a fost de 50.000 lei (500 milioane de lei vechi) si a vizat o firma de colectare a deseurilor metalice al carei administrator a refuzat sa prezinte organelor de control documentele solicitate. O alta sanctiune substantiala, de 30.000 lei, a fost aplicata unui hypermarket din municipiu, care functiona fara autorizatie de mediu.
In ceea ce priveste salubrizarea localitatilor si modul de gestionare a deseurilor provenite din zona urbana si rurala, Garda de Mediu Braila a efectuat, pe parcursul anului trecut, 35 de controale. Pentru aspectele neconforme constatate, cum ar fi abandonarea neautorizata a deseurilor pe domeniul public, precum si gestionarea defectuoasa a deseurilor in cazul agentilor economici, s-au aplicat 19 sanctiuni contraventionale, in valoare de 48.600 lei, si patru avertismente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii