Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO/VIDEO: Festivalul Lavandei din Bărăgan, un eveniment plin de culoare

• prima ediţie a evenimentului s-a dovedit a fi un real succes, adunând vizitatori din Brăila, Galaţi, Buzău, Ialomiţa, Constanţa sau  Bucureşti • pe parcursul a două zile aceştia au avut ocazia să admire mirificele lanuri de lavandă şi să se bucure de activităţile pregătite de organizatori • fotografiile postate pe reţelele de socializare stau mărturie că Festivalul Lavandei din Bărăgan a fost pata de culoare de care oamenii aveau nevoie

 

A fost un weekend plin de culoare! Aşa am putea rezuma în doar câteva cuvinte atmosfera de la prima ediţie a Festivalului Lavandei din Bărăgan (picnic style), organizat pe 13 şi 14 iunie în comuna Bărăganul, la graniţa dintre judeţele Brăila şi Ialomiţa. Gândit ca o sărbătoare câmpenească, plină de voie bună şi de relaxare, evenimentul a reuşit să adune numeroşi vizitatori, unii veniţi chiar din Constanţa sau Bucureşti. Şi deşi vremea a fost capricioasă pe alocuri, acest lucru nu i-a împiedicat pe cei prezenţi să se plimbe printre superbele lanuri mov, să admire expoziţia de caricatură “Râsul cu distanţare” a lui Costel Pătrăşcan sau să încerce îngheţata cu aromă de lavandă. Iar imaginile postate de aceştia pe reţelele de socializare stau mărturie că festivalul a fost o încântare. Iar dacă fotografiile nu sunt de ajuns, iată ce spune o gălăţeană care a fost prezentă la eveniment: “Şi am încercat-o şi pe asta, pentru prima oară în regiunea noastră, un eveniment demn de vizitat. Nu am fost niciodată în Provence, Franţa, dar chiar şi aşa Provence de Bărăgan a fost de departe un eveniment de neuitat.... aşa cum o spun chiar şi imaginile. Am trăit clipe minunate alături de oameni dragi, picnic style. Într-un cuvânt feerie. Cu siguranţă rămâne pentru mulţi dintre noi o amintire nepreţuită”, a scris aceasta pe pagina de Facebook a evenimenului.

“Peisajul, muzica ambientală, delicateţea decorului, zâmbetul pentru caricatură (Costel Pătraşcan), învăluite în parfumul de lavandă, a fost balsam pentru suflet. Deci, se poate şi la noi! Trebuie să ne îndreptăm atenţia şi spre frumosul de pe la noi!”, sună o altă impresie de la festival.

“Foarte, foarte faină experienţa la voi! Iar îngheţata de lavandă a fost cea mai bună! Mulţumim şi ne vedem la anul!”, a scris şi o vizitatoare venită din Bucureşti.

Organizatorii au fost şi ei încântaţi de numărul mare de participanţi şi, aşa cum au declarat anterior, îşi doresc ca Festivalul Lavandei din Bărăgan să devină o tradiţie.

 

“Noi am fost foarte încântaţi de ceea ce s-a întâmplat. Ne-a oferit şi mama natură o mică supriză, o ploaie, şi ne pare rău pentru oamenii rămaşi în câmp, dar am încercat să mobilizăm toate tractoarele din fermă şi să îi ajutăm. Dincolo de asta sperăm că au fost mulţumiţi de ceea ce au văzut acolo. Mulţumesc echipei cu care am lucrat, am fost un grup de 10 prieteni apropiaţi care am muncit foarte mult pentru tot ce s-a întâmplat. Mulţumim oamenilor care au venit şi sperăm să fie indulgenţi cu noi pentru că a fost prima ediţie. Şi chiar vrem un feedback real de la ei, să ştim ce a lipsit pentru a putea îmbunătăţi experienţa pentru anul următor. Sigur va fi şi anul viitor Festivalul Lavandei din Bărăgan”, ne-a declarat Alina Gutium, organizatoarea evenimentului.

 

Credit foto: Lucian Crestez și Ciprian Costache. 

Credit video: Lucian Crestez.

 

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii