Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Brăila vrea autostradă! #ȘîEu a scos în stradă oamenii

* brăilenii au manifestat în diferite locuri din municipiu * chiar și jurnaliștii de la „Obiectiv-Vocea Brăilei” au întrerupt activitatea timp de 15 minute, solidarizându-se cu dorința unei întregi națiuni

 

 

La ora 15.00, țara i s-a alăturat suceveanului Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă în Moldova, și a strigat într-un glas „#ȘîEu!”. Inclusiv Brăila s-a mobilizat. Jurnaliștii „Obiectiv-Vocea Brăilei” și-au întrerupt activitatea timp de 15 minute și au ieșit în fața sediului, în semn de manifest. Ni s-au alăturat câțiva trecători, care au rezonat cu mesajul „Și noi vrem autostradă!”. Pe platoul din Piața Independenței s-au strâns câteva zeci de oameni, tot pentru același scop, iar la un moment dat, mașinile care circulau pe Calea Călărașilor s-au oprit în dreptul Palatului Administrativ.

Un alt loc în care brăilenii și-au exprimat dorința ca în România să se construiască autostrăzi a fost sensul giratoriu de la Carrefour. În jurul sensului, dar și de-a lungul Drumului European 584, s-a constituit un lanț uman. În jur de 50 de oameni au afișat pancarte cu mesaje precum „Nu facem politică. Suntem români care vor autostrăzi pentru România”, „Vreți autostrăzi? Susțineți-ne! Claxonați-ne!”, „Susținem pe Ștefan Mandachi! Și noi vrem autostrăzi!”.

Protestului s-au alăturat și firme brăilene, dar și oameni simpli care au dorit să fie văzuți și auziți până la Capitală.

La ora 15.00, România și-a exprimat o dorință: vrem să circulăm pe autostrăzi reale, nu desenate pe hârtii și în studii de fezabilitate. Leapșa lui Ștefan Mandachi a creat un moment istoric și sperăm că decidenții au înțeles mesajul.
Categorie articol: 

Comentarii