Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Atmosfera de pe Regala Brăilei, îndulcită cu prăjituri şi spectacole pentru copii

• Festivalul Dulciurilor, îi îmbie pe amatorii de bunătăţi cu tot felul de produse • pe lângă dulciuri, copiii sunt încântaţi cu spectacole de teatru şi cu apariţii ale personajelor preferate, din poveşti şi desene animate • duminică seara, evenimentul va fi încheiat cu un concert rock

 

De două zile, strada Mihai Eminescu, fosta Regală, îi ademeneşte pe amatorii de dulciuri cu o multitudine de preparate pe bază de zahăr şi alţi îndulcitori, în cadrul primei ediţii a Festivalului Dulciurilor organizate pe plan local de Primăria Brăila. În căsuţele de lemn înşirate din dreptul teatrului Maria Filotti până dincolo de intersecţia cu strada Mihail Sebastian, producători şi comercianţi veniţi din mai multe zone ale ţării au la vânzare prăjituri, produse de patiserie, îngheţate, kurtos kolacs, cafea şi derivate de cafea dar şi miere, multă miere şi produse apicole. Primăria ne-a informat că au răspuns invitaţiei producători de dulciuri din Brăila, Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Piteşti, Harghita, Bihor şi Ilfov. Nu se percepe nicio taxă, căsuţele de lemn fiind puse gratuit la dispoziţia participanţilor. Brăilenii pot vizita târgul de dulciuri până duminică, 16 septembrie, programul oficial fiind între orele 10.00 - 22.00.

Aşa cum a promis Primăria, deoarece evenimentul se adresează cu precădere celor mici, pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, au fost programate spectacole de teatru pentru copii, ateliere de creaţie dar şi defilări ale unor personaje din poveşti sau desene animate. Acestea vor fi puse în scenă de actorii teatrului “Cărăbuş” din Brăila, dar şi de trupe venite din Bucureşti şi Iaşi.

Vineri, începând cu ora 11.00, teatrul “Cărăbuş” a susţinut un spectacol, urmărit cu mare atenţie de o mulţime de copii. Seara, de la ora 17.00, printre tarabele cu dulciuri au defilat personajele de poveste care, de asemenea, au captat interesul celor mici.

La fel se va întâmpla şi sâmbătă şi duminică: program de teatru la ora 11.00, iar seara apariţii ale unor actori care intră în pielea unor personaje ce încântă imaginaţia copiilor. În plus, duminică seară, va avea loc un spectacol de muzică medievală susţinut de trupa Pontice, începând cu ora 20.30, iar de la 21.30 trupa Over & Band va susţine un concert rock. Cele două spectacole vor fi găzduite de o scenă amplasată în parcarea de la intersecţiei străzii Mihai Eminescu cu strada Mihail Sebastian. Scena a fost amenajată încă de joi, accesul în parcare fiind restricţionat, motiv pentru care, în ultimele două zile, străduţele din zonă au fost “sufocate” de maşini parcate.
Categorie articol: 

Comentarii