Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furt în mijlocul dezastrului de la Tichilești, unde se omoară 35.000 de porci. Carne sustrasă din focarul de pestă

* polițiștii au identificat trei bărbați care transportau 24 kg de carne de porc, aceasta fiind sustrasă de la ferma din Tichilești * culmea, doi bărbați se aflau cu carnea de porc infestată în autobuz * joi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat controale în Gropeni şi Tichileşti, pentru identificarea produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane

 

 

Deși există pericolul să fie infestată cu virusul pestei porcine africane, carnea de la porcii eutanasiați în incinta fermei de la Tichilești a început să fie sustrasă de oamenii din localitate. Trei bărbați au fost prinși în timp ce transportau 24 kg de porc, care fusese furată de la fermă. Doi dintre cei depistați se aflau în autobuz, pe raza localității Tichilești, și aveau asupra lor 15 kg de carne de porc.

La data de 30 august, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza comunelor Gropeni şi Tichileşti, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane. Poliţiştii l-au depistat în trafic, pe DJ 212, pe la intrarea în localitatea Tichileşti, pe un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc.

Tot pe raza comunei Tichileşti au fost depistaţi şi doi consăteni, cu vârste de 48 şi 44 de ani, care călătoreau cu autobuzul și aveau asupra lor cantitatea totală de 15 kg de carne de porc. ”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceste cantităţi de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale, declarată în stare de carantină. Întreaga cantitate de carne de porc a fost confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi furt”, a precizat purtătorul de cuvând al IPJ Brăila, subinspector Laura Dan.

După cum se știe, în crescătoria de porci a firmei ”Romsoci” SRL Tichilești a fost depistat, în urmă cu o săptămână, focar de pestă porcină africană, motiv pentru care întreg efectivul de 35.000 de animale trebuie eutanasiat. Porcii uciși trebuie incinerați sau îngropați în pământ, nicidecum introduși în consum, deoarece astfel s-ar putea răspândi în continuare temutul virus care omoară porcii.
Categorie articol: 

Comentarii