Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francisk Chiriac s-a făcut de râs atunci când a spus de ce este el cel mai potrivit pentru a fi şeful PSD Brăila

Observ că ăştia din eşaloanele 2 şi 3, care au avut norocul să parvină în nişte funcţii publice de prim rang, au început să se creadă importanţi. Şi fac referire acum la Francisk Chiriac, un nimeni care se atârna pe la Ministerul Sănătăţii, în urmă cu 4-5 ani, să aibă şi el serviciu la Bucureşti. Lipsa evidentă de cadre din PSD Brăila (la fel e şi la PNL Brăila, dacă nu chiar mai gravă) l-a propulsat pe acest Francisk Chiriac până în vârful piramidei, la alegerile locale din iunie 2016, când el a revendicat şi obţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Brăila. Şi deodată a început să se încordeze Chiriac, să arate că e mare piesă electorală, asta deşi funcţia de preşedinte al CJ Brăila a obţinut-o pe listă, nu prin confruntare directă cu alţi contracandidaţi. Mă rog, aici nu este vina lui Francisk Chiriac că legea e prost făcută şi preşedintele la judeţ este ales în laboratoarele de partid, nu prin luptă directă electorală.

Dar, iată că la un an de zile de când şi-a făcut loc la judeţ, Chiriac vrea mai mult. Treaba lui, să fie sănătos, e normal ca omu’ să vrea să promoveze, să urce pe treapta socială. Acum, Chiriac a anunţat că vrea să conducă PSD Brăila. Mie, unul, prea puţin îmi pasă cum anume se vor sfâşia pesediştii între ei pentru marele ciolan (nu cred că senatorul Rotaru se va da atât de uşor la o parte). Mă interesează însă cine anume va ajunge să conducă destinele PSD Brăila pentru că acest nene (cu clica lui) va stabili cine o să reprezinte oraşul în Parlament, după alegerile din 2020, ne va băga directori pe gât etc. Aşadar, ca cetăţean, mă interesează cât de competent va fi cel care o să devină preşedinte al PSD Brăila. Şi până acum am văzut că numai Francisk Chiriac a anunţat că îşi doreşte această funcţie. Primarul Dragomir a spus că el vrea să facă administraţie (în traducere liberă asta înseamnă că speră să câştige un nou mandat la primărie), iar senatorul Rotaru a lăsat-o în coadă de peşte.

Ok, despre Rotaru am tot scris şi am spus de fiecare dată că el nu are ce căuta în politică. Dar să vedem ce e cu Francisk Chiriac, cel care, iacătă, ameninţă că vrea să devină preşedinte al PSD Brăila. Prin urmare, am urmărit declaraţiile făcute de Chiriac, ca să înţeleg de ce crede el că e atât de potrivit pentru a ajunge lider PSD. Ei bine, Chiriac spune că faptul că are 21 de ani vechime în PSD este un argument solid pentru ca el să revendice şi să obţină şefia PSD. Dar de când vârsta (vechimea în partid) ţine loc de competenţă? Eu l-aş întreba pe Francisk Chiriac ce anume a făcut el în aceşti 21 de ani pentru comunitatea brăileană (dar la modul concret, nu bazaconii), căci pentru „partid”, am înţeles, a făcut totul! A luat-o de jos, a stat în umbra foştilor rechini, în frunte cu Bunea Stancu, iar acum, vorba aia, consideră că a venit şi vremea lui. Greşit! Opinia este că vremea unora ca Chiriac şi alţii ca el nu ar trebui să vină niciodată, tocmai pentru că ei au avut destul timp (21 de ani) să demonstreze ce sunt în stare şi nu s-au remarcat decât prin faptul că le-au supt şosetele altora (ca să citez din „clasici”) ca să obţină ei sinecuri pe linie de partid. (Senator Sturion ROTARU)
Categorie articol: 

Comentarii