Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francisk Chiriac : «Nu trebuie ţinut un ecograf într-un cabinet şi să fie folosit doar de doctorul X»

"Pacientul este cel mai important". Asta este tot ce a putut să spună secretarul de stat în Ministerului Sănătăţii, Francisk Chiriac, despre ultima sa vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Întrebat, vineri, în cadrul conferinţei de presă a PSD, ce părere are despre condiţiile în care sunt internaţi pacienţii în spital, mai ales cei din secţia de Pediatrie, social democratul nu a fost foarte explicit şi a evitat pe cât posibil să pună un "diagnostic" Spitalului judeţean.
"Sunt şi lucruri bune făcute în spital, proiecte care au fost demarate şi finalizate. Dar, cum am mai spus, sunt anumite chestii care nu trebuie să stea în subsolul spitalului, ci ele ar trebui să fie folosite de pacienţi. În primul rând, scopul meu personal şi al nostru în general, ar trebui să fie pacientul. Toate materialele din dotare, medicamentele, trebuiesc folosite pentru pacient. Este cel mai important. Ca exemplu, nu trebuie ţinut un ecograf într-un cabinet şi să fie folosit doar de doctorul X. Adică numai de cel care are cheia", a fost răspunsul secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii.
Declaraţia acestuia a fost făcută în contextul în care acesta a fost însoţit, recent, de jurnaliştii brăileni într-o vizită inopinată la Spitalul Judeţean. Mai exact, după ce mai multe fotografii care scoteau în evidenţă condiţii improprii, mucegai şi mizerie la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Brăila au ajuns în atenţia presei locale, dar şi centrale, jurnaliştii au făcut pe 13 februarie, o vizită neanunţată la SJU, împreună cu PSD-istul Francisk Chiriac, pentru a vedea în ce stadiu se prezintă în realitate spitalul.

 
Categorie articol: 

Comentarii