Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fonduri nerambursabile pentru companiile mari care investesc in productie

Companiile cu afaceri anuale de peste 50 milioane euro pot primi fonduri nerambursabile de pina la 18,5 milioane lei pentru un proiect care vizeaza constructia unei noi unitati de productie sau extinderea capacitatii. Dupa cum a anuntat Ministerul Economiei si Finantelor, valoarea totala a sumelor alocate este de de 215 milioane lei.
Cererile de finantare pot fi depuse pina la 14 octombrie la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), se arata intr-un comunicat al institutiei.
"Proiectele eligibile in cadrul acestei Cereri de propuneri de proiecte vizeaza, in principal, investitiile productive si pregatirea pentru concurenta pe piata a intreprinderilor mari, constructia sau modernizarea spatiilor de productie, achizitia de noi echipamente, tehnologii si know how, imbunatatirea calitatii produselor si a serviciilor oferite", se precizeaza in comunicat.
Valoarea finantarii nerambursabile pentru un proiect este de maxim 18,5 milioane de lei, perioada maxima de implementare a unui proiect fiind de trei ani.
Activitatile eligibile in cadrul acestui program sint reprezentate de crearea unei noi unitati de productie, cu exceptia delocalizarii unor activitati similare sau transferul unei capacitati de productie dintr-un stat membru UE, extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie, diversificarea productiei unei unitati existente prin lansarea de noi produse si modernizarea intreprinderii, inclusiv schimbari in procesul de productie al unei unitati existente.
Pot beneficia de fondurile nerambursabile companiile romanesti care au peste 250 de angajati sau realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de peste 50 milioane de euro sau cele care detin active totale care depasesc 43 milioane de euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii