Mergi la conţinutul principal

Flotila Fluvială recrutează soldați și gradați profesioniști

• informații referitoare la oferta profesională și condițiile de recrutare sunt furnizate de către personalul recrutor din unitățile militare și personalul birourilor informare-recrutare (Centrul Militar Județean), precizează Forțele Navale Române • Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” are în subordine trei mari unități: Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie (NPA), Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” 

 

Alături de celelalte structuri din Ministerul Apărării Naționale, Forțele Navale Române și Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, de la Brăila, desfășoară în această perioadă ample activități de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști, în limita locurilor rămase neîncadrate, în contextul internațional actual și al războiului de la granița de est a țării. 

Astfel, Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” recrutează soldați și gradați profesioniști din toate zonele țării, cu precădere din orașele de la Dunăre, de această dată pentru Divizionul 88 Vedete Fluviale Tulcea și Regimentul 307 Infanterie Marină Babadag. Informații referitoare la oferta profesională și condițiile de recrutare, de selecție și de repartiție sunt furnizate de către personalul recrutor din unitățile militare menționate și personalul birourilor informare-recrutare (Centrul Militar Județean) din județele sau sectoarele Municipiului București în care candidații își au domiciliul.

Reamintim că Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, al cărui comandament se află la Brăila (pe Strada Împăratul Traian), structură de bază a Forțelor Navale Române, are în subordine trei mari unități: Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie (NPA), Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”. În compunerea Secției I a Divizionului 67 NPA sunt trei monitoare fluviale, „vârful de lance” al Flotilei Fluviale („Mihail Kogălniceanu”, „Ion C. Brătianu” și „Lascăr Catargiu”), fiecare cu câte un echipaj de 53 de militari și cu o putere de foc demnă de misiunile încredințate: două tunuri de calibru 100 mm (la prova și la pupa), 32 de rachete antiaeriene de tip „Strella 2M” (cu o bătaie max. de 16,8 km), două instalații de mitraliere antiaerine calibru 14,5 mm, cu patru țevi (bătaie max. 2.500 m), două instalații de aruncătoare de proiectile reactive cu câte 40 de tuburi fiecare (bătaie max. 20 de kilometri) și două tunuri de calibru 30 mm cu două țevi (bătaie max. 3.500 metri). Motoarele de 2.200 CP asigură formidabilei nave de luptă o viteză medie de 32 km/h și o rază de acțiune de 1.000 km.

Secția a II-a a Divizionului 67 NPA are cinci nave de tip vedetă blindată („Rahova”, „Opanez”, „Smârdan”, „Posada” și „Rovine”). Fiecare navă are un echipaj de 41 de marinari militari. Armamentul aflat la bordul fiecărei vedete blindate fluviale este unul impresionant: un tun de cal. 100 mm (bătaia max. 16,8 km), două instalații TAB 77 (bătaia max. 2.500 m), două instalații de mitraliere antiaeriene cu patru țevi, cal. 14,5 mm (bătaia max. 2.500 m), două instalații de aruncătoare de proiectile reactive cu câte 40 de tuburi fiecare (bătaia max. 20 km) și un tun cal. 30 mm, cu două țevi (bătaia max. 3.500 m). Toate aceste nave pot arunca asupra inamicului o adevărată ploaie de proiectile și de gloanțe de mare calibru, în cazul unui conflict la gurile Dunării sau pe Marea Neagră.

La rândul său, Divizionul 88 vedete fluviale are în componență două secții, una la Brăila și una la Tulcea, fiecare cu câte șase vedete fluviale. Fiecare vedetă fluvială are un echipaj de câte 20 de militari și dispune de mai multe tipuri de armament, inclusiv instalații de artilerie, un tun de cal. 30 mm cu două țevi, mine și rachete antiaeriene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro