Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Florinel Coman, al treilea fotbalist brăilean care ajunge la FCSB

• atacantul care a învăţat ABC-ul fotbalului la Luceafărul Brăila va avea un salariu de 15.000 euro • Bănel Nicoliţă şi Alexandru Chipciu, alţi doi fotbalişti brăileni, au făcut performanţă cu FCSB şi apoi au ajuns în fotbalul mare din Europa

 

După Bănel Nicoliţă şi Alexandru Chipciu, un alt fotbalist brăilean, Florinel Coman, a ajuns la cea mai titrată echipă de fotbal din România, Steaua Bucureşti sau cum i se spune, mai nou, FCSB. Coman va fi al treilea fotbalist brăilean care va folosi clubul bucureştean drept rampă de lansare către fotbalul mare din Europa. Bănel Nicoliţă a pleat de la Steaua la Saint-Etienne, apoi la Nantes, iar Chipciu, care a venit la Steaua în 2012, el fiind cumpărat de la FC Braşov pe aproximativ 2 milioane de euro, s-a transferat în 2016 la Anderlecht şi un alt aspect important, ambii jucători menţionaţi au fost componenţi ai lotului  naţional când au plecat din România.

Acum a venit rândul lui Florinel Coman să evolueze la FCSB. Spre deosebire de Nicoliţă şi Chipciu care au învăţat ABC-ul fotbalului la Dacia Unirea, Coman a practicat pentru prima dată fotbalul într-un mod organizat la Luceafărul Brăila.

“Florinel Coman a venit la clubul nostru însoţit de bunicul lui când avea 8 ani şi a stat la Luceafărul până în 2011, când avea 13 ani, atunci l-am transferat la Viitorul Constanţa. Este un copil extraordinar, cred că este unul dintre vârfurile generaţiei lui şi mă bucur că la 19 ani a ajuns la FCSB. Are viteză de reacţie, explozie în acţiuni şi are simţul golului. Este serios, muncitor şi sunt convins că va face o frumoasă propagandă fotbalului brăilean, că după ce se va perfecţiona la FCSB va ajunge la unul dintre marile cluburi din Europa. Florinel nu a uitat niciodată de unde a plecat, la fiecare sfârşit de an vine la sărbătoarea organizată de Luceafărul Brăila”, ne-a declarat Laurenţiu Calu, preşedintele clubului Luceafărul Brăila. 

Florinel Coman a ajuns oficial, la începutul acestei săptămâni, jucătorul echipei FCSB şi, convins că jucătorul brăilean va deveni cel mai bun transfer din istoria clubului bucureştean, patronul Gigi Becali i-a fixat atacantului o clauză de reziliere a contractului record pentru Liga 1: 100 de milioane euro.

Pentru fotbalistul născut în 1998 Viitorul a încasat două milioane euro, plus un bonus de 500.000 euro, dacă FCSB va juca în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. În plus, echipa lui Hagi mai păstrează şi 20% dintr-un eventual transfer.

La FCSB Florinel Coman va avea un salariu lunar de 15.000 euro.

Jucătorul a efectuat ieri, alături de Budescu şi Alibec, un prim antrenament sub comanda lui Nicole Dică.

Atacantul de 19 ani era dorit şi de Benfica, club care ar fi plătit cu aproximativ 1 milion de euro în plus, dar clubul din Lisabona ar fi achitat suma în mai multe tranşe.

 

Luceafărul Brăila, pepinieră pentru marile cluburi din România

În afară de Florinel Coman, de la Luceafărul Brăila a plecat şi Liviu Gheorghe, fostul căpitan al echipelor de juniori ai României, care şi-a făcut deja debutul la echipa mare a clubului Dinamo Bucureşti. Un alt fotbalist de la Luceafărul, Dan Panait, care la un moment dat a fost şi în lotul echipei de seniori de la Viitorul Constanţa, este titular în Liga a II-a la ASA Tg. Mureş, iar Mădălin Calu, născut în 2000, evoluează la satelitul echipei FC Voluntari. Aţi juniori brăileni care au plecat de la Luceafărul activează la această categorie de vârstă, în echipele cluburilor Dinamo, Viitorul Constanţa şi Universitatea Craiova.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii