Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Florentin Petre a revenit cu zâmbetul pe buze la Brăila

• antrenorul principal al Daciei Unirea crede în salvarea echipei de la retrogradare • zece jucători, toţi juniori, au participat la primul antrenament din 2019 • luni sunt aşteptaţi Lu Yeufeng şi Adreano Van Den Driest • Petre are nevoie de  2 portari, 3 fundaşi centrali, 2 mijlocaşi centrali, 3 jucători de bandă şi 2 atacanţi • pregătirile se vor desfăşura la Brăila

 

Lotul Daciei Unirea s-a reunit joi, la ora 11.00, la stadionul Municipal, însă la primul antrenament din 2019 au răspuns prezent doar 10 juniori din propria pepinieră. Din lotul de anul trecut au mai rămas doar Niţă, însă acesta a fost învoit ieri, Ciucureanu, Moroianu, Robu, Mihalcea, Creţu, Băluţă, Coteţ şi Ghiţun. Au mai fost doi juniori dar şi portarul Roberto Chirilă însă acesta nu s-a antrenat din cauza unor probleme de sănătate.

Florentin Petre a sosit la stadionul Municipal cu zâmbetul pe buze. Fosta glorie a clubului Dinamo continuă munca începută anul trecut şi crede în salvarea de la retrogradare a Daciei Unirea.

“Astăzi este reunirea lotului dar nu vă aşteptaţi la noutăţi, deocamdată începem pregătirile cu jucătorii din propria pepinieră. De luni vor începe să sosească întăriri. Sper din toată inima ca autorităţile locale şi sponsorii să vină să ne ajute pentru că 2019 este an aniversar, această echipă Dacia Unirea împlineşte 100 de ani de existenţă şi ar fi păcat să nu rămână în Liga a II-a. Să reuşim să obţinem un buget decent care să ne permită să aducem jucători de calitate”, a fost prima reacţie a antrenorului Florentin Petre.

Jucătorii prezenţi au efectuat primul antrenament din 2019 la care au participat efectiv atât antrenorul principal Florentin Petre cât şi antrenorul secund, Marian Samuilă

 

Florentin Petre are nevoie de 12 jucători

Sursa citată a spus apoi că doi dintre foştii jucători, Lu Yeufeng şi Adreano Van Den Driest vor veni luni şi tot săptămâna viitoare vor mai sosi în probe mai mulţi jucători străini.

“Avem cinci copii din prorpia pepinieră talentaţi care deja au debutat în Liga a II-a, Ciucureanu este deja titular, Moroianu se pregăteşte bine dar avem nevoie de  încă 12 jucători: 2 portari, 3 fundaşi centrali, 2 mijlocaşi centrali, dacă Lu Yeufeng şi Adreano Van Den Driest se răzgândesc şi nu mai vin, 3 jucători de bandă şi 2 atacanţi. Mi-aş dori ca înainte cu două săptămâni şi jumătate de reluarea campionatului să am lotul deja format”, a continuat Petre.

 

Cantonament la Municipal

Până pe 19 ianuarie jucătorii vor traversa prima perioadă a pregătirilor, cea a readaptării organismului la efort, apoi vor intra în perioada de acumulări fizice iar ultima etapă a pregătirilor va fi dedicată, ca de obicei, jocurilor de pregătire.

Toate antrenamentele vor avea loc stadionul Municipal, sau pe un teren sintetic acoperit.

“Nu ne permitem să mergem în cantonament, ne vom pregăti la Brăila unde avem condiţii bune. La Municipal avem o sală de forţă bine dotată, putem să ne antrenăm pe suprafaţa de joc dar şi pe un teren sintetic acoperit dacă vremea nu va ţine cu noi. De fapt eu îmi doresc să ningă pentru că atunci antrenamentele în aer liber sunt mai frumoase” a mai spus Florentin Petre.

 

Vasile Popa: Am reluat discuţiile privind finanţarea cu oficialităţile locale

Prezent la reunirea lotului, vicepreşedintele clubului, Vasile Popa a spus că s-au reluat discuţiile cu oficialităţile locale privind finanţarea Daciei Unirea.

“Am fost deja la autorităţile locale, dar o discuţie mai amplă va avea loc zilele următoare. Toată lumea este binevoitoare la început de an, sper să primim sprijinul financiar pe care îl vom stabili de comun acord şi să încercăm să supravieţuim în acest eşalon. La noi nu a fost linişte niciodată înainte de începerea sau reluarea sezonului competiţional, aşa că suntem învăţaţi cu greutăţile”, a punctat Vasile Popa.
Categorie articol: 

Comentarii