Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filantropie creştină. Rechizite pentru 40 de copii de la Grădiniţa “Familia”

• parohia Sfânta Parascheva a donat bunuri de peste 3.000 de lei micuţilor de la singura grădiniţă parohială de la Dunărea de Jos • copiii provin din toate mediile sociale şi din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de romi şi familii monoparentale • totodată, la Grădiniţa “Familia” sunt primiţi şi copii rămaşi în grija rudelor, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate

 

Exemplu de omenie venit din partea bisericii care poartă numele Sfintei Parascheva.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ziua de marţi, 20 octombrie 2020, parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Brăila a iniţiat o amplă acţiune filantropică, beneficiari fiind micuţii de la Grădiniţa parohială “Familia”, din cadrul parohiei “Adormirea Maicii Domnului”, păstorită de părintele paroh Cătălin Hurmuzache (la capătul b-dului Cuza).

Preoţii slujitori de la parohia “Cuvioasa Parascheva”, în frunte cu părintele paroh Stan Ştefan, împreună cu voluntarii parohiei, au pregătit din timp pachete cu rechizite, dulciuri şi - în contextul actual - produse de dezinfecţie şi igienă personală - bunuri în valoare totală de 3.000 de lei - pe care le-au oferit din toată inima copiilor de la Grădiniţa “Familia”. Potrivit părintelui Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, după perioada de restricţii impuse ca urmare a răspândirii noului coronavirus şi după vacanţa de vară, grădiniţa parohială şi-a reluat activitatea la data de 14 septembrie 2020, potrivit reglementărilor legale în vigoare, spre bucuria celor 40 de copii care provin, în special, din familii nevoiaşe.

“Emoţionaţi, copiii de la grupa mică şi cea mijlocie, cu vârste între 3 şi 5 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi de oaspeţii veniţi pentru a le oferi darurile pregătite special pentru ei”, precizează sursa citată.

Grădiniţa parohială Familia a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Părinte Casian, fiind singura instituţie de acest gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici sunt hrăniţi şi educaţi 40 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohia Adormirea Maicii Domnului, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine din Brăila.

Demn de precizat este faptul că, în cadrul activităţilor zilnice, copiii primesc educaţie creştin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh Cătălin Hurmuzache, cât şi a educatoarelor. De asemenea, micuţii participă la slujbele oficiate în biserica parohială, amplasată în imediata vecinătate, se împărtăşesc, fac rugăciuni la începutul activităţii, înainte şi după masă şi învaţă să se comporte creştineşte în societate.

Grădiniţa Familia are program prelungit şi cantină proprie, iar copiii, împărţiţi în două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social care-i învaţă şi limba engleză. Copiii provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de romi şi familii monoparentale. Mai mult, la Grădiniţa Familia sunt primiţi şi copiii rămaşi în grija rudelor, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.
Categorie articol: 

Comentarii