Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fii Înger pentru un copil, de Crăciun!

• cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi Asociaţia “Pentru Adevăr” lansează, pentru al doilea an consecutiv, campania “Un Înger de Crăciun” • ne dorim să-l aducem pe Moş Crăciun în casele şi sufletele copiilor mai puţin norocoşi, dar care au fost conştiincioşi la şcoală şi i-au scris Bătrânelului • scrisorile sunt pline de emoţie, dar şi de cele mai sincere dorinţe • cei care doresc să se alăture campaniei trebuie să trimită un e-mail la adresa uningerdecraciun@gmail.com şi vor primi toate detaliile

 

Cu paşi repezi ne apropiem de cele mai frumoase şi fericite sărbători ale anului. Pregătirile în oraş au început, la fel şi emoţiile copiilor gândindu-se că în decembrie vor primi două vizite importante. Doi “bătrânei” vor sosi, în toiul nopţii, pe la casele celor mici, umplând ghetuţele şi bradul cu cadouri, iar inimile copiilor cu multă bucurie. Dar ştim că, din păcate, nici Moş Nicolae şi nici Moş Crăciun, căci despre ei vorbim, nu reuşesc să ajungă chiar pe la toate casele. Probabil o fi vârsta înaintată de vină...Pentru al doilea an consecutiv, cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi Asociaţia “Pentru Adevăr” iau atitudine: se vor asigura că măcar Moş Crăciun va ajunge la cât mai mulţi copii din judeţ. Cum? Simplu! Dăm startul campaniei “Un înger de Crăciun”, prin care vrem să le arătăm copiilor mai puţin norocoşi, dar care au fost conştiincioşi la şcoală, că Moşu nu i-a uitat. Campania se adresează şi celor care doresc să dea o mână de ajutor Bătrânelului să ajungă şi la casele mai puţin călduroase şi luminoase...

Deja “spiriduşii” noştri au început pregătirile, au strâns scrisorile copiilor şi au o listă lungă cu dorinţe ce trebuie musai îndeplinite. Cea mai “grea” etapă a fost cea a lecturării scrisorilor, şi asta nu pentru că cei mici nu au scris lizibil, ci pentru că printre rânduri au strecurat frânturi din sufleţelele lor. Merg la şcoală zi de zi, se străduiesc să obţină rezultate cât mai bune şi îşi doresc să aibă un viitor mai bun. Oricât de mult am căuta cuvintele cele mai potrivite pentru a descrie scrisorile, nu vom reuşi să vă transmitem toată emoţia pe care noi am simţit-o atunci când le-am citit. Mulţi dintre ei s-au lăudat cu mediile mari obţinute în anii şcolari anteriori, deşi acasă nu au cele mai bune condiţii. Dorinţele sunt dintre cele mai sincere şi sunt oglinda societăţii în care trăim, a discrepanţei dintre clasele sociale. “Dragă Moş Crăciun, îţi zic că anul acesta am fost foarte cuminte şi vreau să îmi trimiţi: o pungă de dulciuri, carioci, penar, o sticlă de suc (...)”; “Dragă Moş Crăciun, anul acesta mi-ar plăcea să ajungi şi pe la mine ca să-mi poţi aduce o pereche de blugi, o maşinuţă şi un ursuleţ. Aştept cu nerăbdare darul tău!”; “Dragă Moş Crăciun, (...) îţi promit să o ascult pe mătuşa şi să învăţ bine. Te rog să îi saluţi pe spiriduşi şi pe doamna Crăciuniţa, iar dacă în drumul tău printre stele te vei întâlni cu părinţii mei, să le spui că ştiu că ei mă veghează de acolo de sus şi că mi-e dor de ei. Te aştept cu drag!”; “Dragă Moş Crăciun, noi te iubim şi te aşteptăm cu drag în fiecare an. Am vrea să primim hăinuţe de iarnă, ghetuţe noi”. Cam aşa sună multe scrisori din cele ajunse la “spiriduşi”.

 

Cum puteţi să-l ajutaţi pe Moş Crăciun...

 

La fel ca anul trecut, ne bazăm pe voi, oameni frumoşi şi cu suflet mare, pentru a îndeplini toate dorinţele copiilor ce ne-au trimis scrisori. Să le arătăm că ne pasă de ei şi să ne implicăm aşa cum am face-o pentru propriii copii. Magia Crăciunului va exista atât timp cât noi, adulţii, vom avea grijă să o alimentăm mereu, iar flacăra speranţei să nu se stingă niciodată în inimile acestor micuţi.

Acum, să trecem un pic la detalii tehnice. Cine doreşte să se implice în campania “Un Înger de Crăciun” va trimite un e-mail la adresa uningerdecraciun@gmail.com, în care îşi va scrie numele şi datele de contact. “Spiriduşii” vor răspunde e-mailului şi vor trimite o scrisoare a unui copil. Mulţi dintre cei care ne-au scris au şi fraţi/surori. Ne-am bucura dacă se va găsi un “înger” şi pentru aceştia din urmă.

Cadourile vor fi aduse în săptămâna 9-14 decembrie, la sediul redacţiei din strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, de luni până vineri între orele 10.00-17.00, iar sâmbătă între orele 14.00-18.00. Darurile vor fi împărţite copiilor de către Moş Crăciun, în ultima săptămână de şcoală. Va fi aleasă o zi pentru o mini-serbare, la Palatul Lyra, iar “îngerii” care doresc să participe la eveniment sunt aşteptaţi cu drag. Vom reveni în timp util cu detaliile despre serbare. Tot la sediul redacţiei se pot face donaţii în bani.

Dacă, din anumite motive, există persoane care doresc să se alăture campaniei, dar timpul nu le permite să meargă la cumpărături, puteţi face donaţii în bani la adresa redacţiei menţionată anterior şi voluntarii noştri vor avea grijă să cumpere lucruri de care copiii au nevoie, astfel încât sacul Moşului să fie plin de cadouri. De asemenea, donaţii puteţi face şi în contul Asociaţiei “Pentru Adevăr”:

RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila.

Rugămintea noastră pentru cei care vor face daruri personalizate este ca la fiecare cadou să ataşaţi o panglică roşie. De ce? Pentru că, tot potrivit legendelor, la fel cum panglica leagă darul, tot aşa trebuie să fie legaţi oamenii între ei prin BUNĂVOINŢĂ. Bunăvoinţa între oameni, acesta este mesajul panglicii!

Aşadar, anul acesta, de Crăciun, şi tu poţi să fii un înger!

Fii îngerul care binecuvântează Crăciunul unui copil mai puţin norocos!

Îndeplineşte-i dorinţa, oferă-i darul mult aşteptat sau donează!

#impreunadecraciun

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii