Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Făcut KO de un pensionar

• brăileanul Vasile Bogdan, în vârstă de 66 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe •cu trei lovituri de pumn, pensionarul l-a desfigurat pe un bărbat cu care intrase în conflict, la un cafe-bar din cartierul Radu Negru • victima a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale

 

Autorul unei agresiuni comise în mai anul trecut a fost anchetat şi trimis în judecată, sub acuzaţia de lovire sau alte violenţe.

Astfel, procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasile Bogdan, în vârstă de 66 de ani, pe motiv că, în urma unei altercaţii avute cu un bărbat din acelaşi cartier, l-a lovit pe acesta în zona feţei, provocându-i leziuni grave ce au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale. Diagnosticată cu fracturi la nivelul feţei, victima solicită despăgubiri de 30.000 lei. Autorul agresiunii le-a spus poliţiştilor că “nu a mai avut niciodată probleme cu legea” şi că “nu-şi explică cum un pumn de-al său i-au cauzat victimei vătămări care să necesite atât de multe zile de îngrijiri medicale” (!). Anchetatorii au folosit ca probe inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere aflate la locul faptei.

Potrivit dosarului penal supravegheat de procurorii PJ Brăila, în seara zilei de 7 mai 2016, ora 18:30, pensionarul Vasile Bogdan a ocupat o masă la un cafe-bar amplasat pe strada Sebeşului, din cartierul Radu Negru, împreună cu Lilian Chesaru, personaj care-l ajuta în gospodărie. Pentru că afară ploua torenţial, clienţii s-au refugiat în local, printre aceştia numărându-se şi brăileanul Iosif Sabin M.

La un moment dat, spun anchetatorii, Sabin s-a îndreptat spre bar, ca să mai comande de băut. Când s-a întors la masă, a constatat că drumul îi fusese blocat de scaunul lui Lilian şi de aici scandalul care avea să degenereze. Sabin şi Lilian s-au luat la ceartă, apoi s-au încăierat, iar la scurt timp pensionarul Bogdan i s-a alăturat amicului. Ameţiţi de alcool, Iosif Sabin M. şi Lilian Chesaru au început să se îmbrâncească, ajungând aproape de ieşirea din cafe-bar. În acel moment, a intervenit Vasile Bogdan.

“În momentul în care aceştia se ţineau reciproc de haine iar Chesaru Lilian îl împingea pe M. Iosif Sabin afară din cafe-bar, inculpatul s-a îndreptat către partea vătămată şi a lovit-o de trei ori cu pumnul în zona feţei, fiind temperat imediat de Chesaru Lilian. M. Iosif Sabin s-a aşezat la masă şi a încercat, cu o batistă, să oprească sângerearea nazală abundentă, iar la scurt timp a părăsit locaţia, deplasându-se la spital, Chesaru şi Bogdan rămânând la bar”, precizează procurorul de caz.  

Bărbatul a primit îngrijiri medicale la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind diagnosticat cu “traumatism cranio-cerebral prin agresiune umană”. Pentru vindecarea lezunilor (inclusiv două fracturi la nivelul mandibulei/feţei!) Iosif Sabin M. a avut nevoie de 35-40  de zile de îngrijiri medicale, se precizează în actul medico-legal ataşat la dosar.

Conflictul de la barul de pe strada Sebeşului a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate în local. Poliţiştii au consemnat, deja, declaraţiile mai multor martori, inclusiv a barmanului de serviciu prezent la locul faptei. Iosif Sabin M. şi-a retras plângerea penală formulată împotriva lui Lilian Chesaru. În schimb, îi solicită lui Vasile Bogdan suma de 30.000 lei (daune morale şi civile).

Cazul se află în atenţia judecătorilor.
Categorie articol: 

Comentarii