Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Un fiu al lui ben Laden critică SUA pentru "execuţia arbitrară" a tatălui său

Un fiu al lui Osama ben Laden a criticat autorităţile americane pentru "execuţia arbitrară" a liderului al-Qaida, care nu era înarmat în momentul raidului din Pakistan, şi a cerut eliberarea rudelor arestate.

Într-o declaraţie pentru New York Times, unul dintre fiii lui ben Laden, Omar, care s-a distanţat în repetate rânduri de ideologia tatălui său, a cerut explicaţii pentru uciderea lui Osama, în loc de arestare.

Omar a subliniat că, în lipsa cadavrului sau ale unor dovezi fotografice, familia nu este convinsă că acesta este mort. Dar dacă este, "de ce un bărbat neînarmat nu a fost arestat şi judecat, pentru ca adevărul să fie divulgat oamenilor din lume", potrivit declaraţiei.

Omar ben Laden a subliniat că uciderea tatălui său a încălcat legile internaţionale şi că persoane precum dictatorul irakian Saddam Hussein şi cel sârb Slobodan Miloşevici au avut şansa unui proces. "Susţinem că execuţiile arbitrare nu sunt o soluţie la probleme politice", a adăugat el.

Familia a precizat că cere lansarea unei anchete în acest dosar şi eliberarea celor trei văduve şi copiilor lor, aflaţi în custodia autorităţilor pakistaneze.

Omar a atras atenţia şi că decizia Statelor Unite de a-l înmormânta pe ben Laden în mare a împiedicat familia să respecte tradiţiile religioase.

O versiune oarecum diferită a declaraţiei a fost publicată şi de site-urile jihadiste, potrivit SITE. Potrivit acesteia, Barack Obama este "responsabil legal" pentru clarificarea soartei lui ben Laden, iar înmormânarea în mare "jigneşte şi umileşte familia şi susţinătorii săi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii