Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Liderul rom Kiril Raşkov, de la care a pornit conflictul interetnic din Bulgaria, a fost reţinut

Liderul rom Kiril Raşkov, aflat la originea tulburărilor interetnice cu care Bulgaria se confruntă de cinci zile, a fost arestat marţi, a declarat pentru Nova TV secretarul general în Ministerul bulgar de Interne, Kalin Gheorghiev, citat de Focus News.

"Presupun că acum este în arestul unităţii regionale pentru execuţia pedepselor din oraşul Plovdiv", a declarat oficialul bulgar.

El a spus că împotriva liderului rom din Bulgaria au fost formulate acuzaţii în legătură cu ameninţări cu moartea, pornind de la textul de lege care se referă la situaţiile în care ameninţarea este proferată de o persoană reprezentând un grup violent, iar ameninţarea provoacă un sentiment de frică permanentă persoanei ameninţate. Codul Penal bulgar prevede până la şase ani de închisoare pentru acest tip de infracţiune.

Marţi spre miercuri, tinerii bulgari au manifestat pentru a cincea noapte consecutiv în mai multe localităţi din Bulgaria împotriva romilor. Tensiunile interetnice au fost generate de omorârea unui tânăr bulgar, călcat cu maşina de un nepot al lui Kiril Raşkov vineri seara, în satul Katuniţa din regiunea Plovdiv, în sudul Bulgariei.

Totuşi, plângerea în baza căreia a fost arestat Raşkov a fost depusă la 23 septembrie, înainte de acest incident.
Categorie articol: 

Comentarii