Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: Breivik îndeamnă în manifestul său armatele a 18 ţări să condamne la moarte 400.000 de europeni

Anders Behring Breivik, acuzat pentru dublul atac din Norvegia, a îndemnat în manifestul său de 1.500 de pagini ca armatele a 18 ţări europene să condamne la moartea 400.000 de oameni din Europa.

Lista include actori politici şi economici importanţi, precum şi reprezentanţi ai presei şi culturii.

Breivik a compărut luni în faţa unui judecător, care a decis să îi prelungească detenţia cu opt săptămâni. Patru dintre ele Breivik şi le va petrece la izolare, fără posibilitatea de a primi corespondenţă şi vizite în afară de cea a avocatului.

Breivik a apărut la tribunal senin, calm, având parcă un zâmbet imperceptibil pe faţă. Nu a venit îmbrăcat în uniformă, cum ceruse, ci într-un tricou şi pulover roşii. Ceruse ca audierea să fie publică, pentru a-şi expune, bucurându-se de imensa atenţie mediatică, motivaţiile şi convingerile sale. Audierea a avut loc însă cu uşile închise. Potrivit poliţiei, suspectul s-a declarat, la interogatorii, dispus să facă închisoare pe viaţă. Şi la interogatorii a părut calm şi neafectat de ororile comise.

Bilanţul persoanelor ucise în atentatele de vineri a fost revizuit luni la 76 - 68 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc vineri pe insula Utoya, iar opt persoane au murit în atentatul cu bombă din centrul capitalei.
Categorie articol: 

Comentarii