Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EXTERN: 431 de ani de închisoare pentru autorul unei răpiri care a şocat America

Phillip Garrido, americanul care a răpit-o pe Jaycee Dugard când aceasta avea 11 ani şi a ţinut-o captivă 18 ani, timp în care a abuzat sexual de ea, a fost condamnat joi la 431 de ani de închisoare, în timp ce soţia lui, Nancy Garrido, care i-a fost complice, a primit 36 de ani.

Victima, Jaycee Dugard, acum în vârstă de 31 de ani, nu a fost prezentă joi la anunţarea sentinţei, dar a trimis o declaraţie emoţionantă, citită de mama sa, în care a spus că soţii Garrido sunt întruchiparea absolută a "răului".

Phillip Garrido, în vârstă de 60 de ani, are doi copii cu cea pe care a ţinut-o prizonieră până la vârsta de 29 de ani.

Soţii Garrido au pledat "vinovat", în aprilie, în faţa unui tribunal din El Dorado pentru răpire şi agresiune sexuală.

Phillip Garrido pledat vinovat pentru răpire şi 13 capete de acuzare pentru agresiune sexuală. Soţia, Nancy Garrido, 55 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru rolul ei în răpirea şi violarea fetei. Ea nu va putea fi eliberată înainte de a executa 36 de ani de închisoare.

Jaycee Dugard a fost răpită de pe stradă, chiar din faţa casei ei din South Lake Tahoe, California, în 1991. Avea 11 ani, iar autorităţile au găsit-o abia în 2009. În timpul celor 18 ani care s-au scurs, soţii Garrido au ţinut-o ascunsă într-un adăpost de pe proprietatea lor din Antioch, California. Împreună cu ea au stat şi cele două fete pe care le are cu Garrido. Ele au acum 13 şi respectiv 16 ani.

"Pentru tine, Phillip, am fost întotdeauna un lucru bun pentru propria ta distracţie. Am detestat fiecare secundă a fiecărei zi a celor 18 ani, din cauza ta şi a perversiunii sexuale la care m-ai supus", a spus Jaycee Dugard în declaraţia citită de mama sa la tribunal. "Ţie, Nancy, nu mai am nimic a-ţi spune", a transmis Dugard. Cei doi acuzaţi şi-au ţinut capetele în pământ în timp ce a fost citită declaraţia.

Phillip Garrido era eliberat condiţionat pentru infracţiuni sexuale în momentul în care a fost arestat. Avea în cazier condamnări pentru viol şi răpire, figura pe o listă specială şi cazul a stârnit controverse, poliţia din California fiind sub focul criticilor pentru lipsa de vigilenţă. Fata a fost eliberată în cele din urmă după ce ea şi cele două fiice ale sale l-au însoţit pe Phillip Garrido în campusul Universităţii California, unde acesta, care venise să propună un program de colaborare, a trezit suspiciuni.

Legea din California nu prevede însă pedeapsa cu moartea pentru crimele de care se face vinovat.

Jaycee Dugard va publica o carte autobiografică luna viitoare. Ea a primit deja o despăgubire de 20 de milioane de dolari din partea statului California, care şi-a asumat greşelile repetate în monitorizarea lui Garrido.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii